13.8 C
Sarajevo

Tehno savjeti: Pogledajte nove funkcije na YouTube

Tehno savjeti – Najveća promjena kada je u pitanju mobilna aplikacija YouTube je novi pokret kojim možete uključiti ili isključiti video u prikazu preko cijelog zaslona, ali tu su i novi dodaci YouTube te proširenje postojeće funkcije

Mobilna izdanja aplikacija YouTube dobit će nekoliko novih funkcija koje bi trebale olakšati pregledavanje i upravljanje video zapisima. Između ostalog, dodani su novi pokreti i nadograđene kontrole za upravljanje.

Tehno savjeti: Pogledajte nove funkcije na YouTube
Tehno savjeti: Pogledajte nove funkcije na YouTube 3

Najveća promjena je novi pokret kojim možete uključiti ili isključiti video u prikazu preko cijelog zaslona. Umjesto kuckanja po zaslonu ili zakretanja vašeg smartfona moći ćete potegnuti prstom po zaslonu prema gore kako bi aktivirali prikaz preko cijelog zaslona i prema dolje kako bi ga isključili.

Ti će pokreti funkcionirati samo ako ih koristite u prozoru za reprodukciju, tako da ne bi trebalo biti zabune oko istih gesti za izlazak iz aplikacija u operativnim sustavima Android i iOS, piše Verge.

Tehno savjeti – U video player dodali su novu dugmad. Sklopka za titlove pojavit će se iznad izbornika koji prekriva prikaz, skupa sa sklopkom pomoću koje uključujete i isključujete automatsko pokretanje videa.

Možete i kucnuti na vremensku oznaku (timestamp) videa kako bi se prebacili između prikaza koliko je vremena proteklo i koliko je preostalo.

Tehno savjeti: Pogledajte nove funkcije na YouTube
Tehno savjeti: Pogledajte nove funkcije na YouTube 4

Uvedena je proširena inačica značajke video poglavlja, na kojoj u YouTubeu rade zadnjih nekoliko mjeseci. Od sad ima popis koji prikazuje sva poglavlja u sklopu videa, uključujući i pretpregled.

Tehno savjeti – Također smo dobili i novi set prijedloga za akciju kojim će vam aplikacija reći, primjerice, kad bi bilo dobro zakrenuti vaš smartfon ili koristiti konzolu za virtualnu stvarnost.

spot_img