PoslovnePoslovne vijestiPROJECT ADAM - Ovo je startup koji osvaja region!

PROJECT ADAM – Ovo je startup koji osvaja region!

PROJECT ADAM – Hrabrost i upornost koju su pokazali osnivači startup kompanije “Project:Adam” prepoznata je i podržana od strane mnogih značajnih lokalnih i regionalnih imena.

U vrijeme zatvaranja mnogih kompanija zbog pandemije koronavirusa ovo je zaista pozitivna priča.

U nastavku donosimo priču o kompaniji “Project: Adam”

PROJECT ADAM digitalna je poslovna kartica kreirana kao odgovor bosanskohercegovačkog poduzetništva na svjetsku revoluciju u modernim načinima poslovanja, a pokrenut je u martu ove godine. Kako osnivač projekta Ismar Lačević tvrdi, fizičke vizit kartice su tihi financijski ubica u firmama već godinama unazad.

Kako navodi Lačević, stotinu primjeraka poslovnih kartica košta svega nekoliko desetina maraka, ali dodamo li tome statistički podatak da se preko 80 posto poslovnih kartica izgubi ili ošteti, da se na redovnoj osnovi zbog promjene informacija i osoblja doštampavaju značajne nove količine poslovnih kartica, te da se kompanije često odluče raditi poslovne kartice u skupocjenim premium materijalima raznovrsnog dizajna, finansijska brojka na godišnjoj osnovi značajno raste i ni u kom se slučaju ne može zanemariti.

Nije zanemariv niti ekološki parametar štampe poslovnih kartica, gdje se na njihovu štampu na godišnjem nivou konzumira preko 1.5 miliona stabala širom svijeta.

Adam predstavlja digitalnu poslovnu karticu koja korisniku omogućava da sve svoje relevantne poslovne podatke (e-mail, broj telefona, društvene mreže i slično) čuva na jednoj lako dostupnoj i fleksibilnoj digitalnoj lokaciji.

PROJECT ADAM

Sve što je potrebno da neko preuzme vašu digitalnu poslovnu karticu je da skenira vaš QR kod ili očita NFC sa vašeg fizičkog primjerka kartice. Sa tim se očitanjem poslovna kartica čuva u bazi korisnikove aplikacije, a korisnik dobija pristup svim vašim podacima koje ste na toj kartici učinili dostupnim.

Sve izmjene koje pravite na vašoj digitalnoj poslovnoj kartici automatski se pohranjuju i ažuriraju u bazi podataka svih korisnika koji su jednom skenirali vašu karticu.

Od maja 2020. godine Adam aktivno radi na ponudi modernih i kvalitetnih coworking poslovnih prostora širom Bosne i Hercegovine, regije Balkana ali i ostatka Evrope.

Institut za razvoj mladih KULT i Ambasada Švedske u Bosni i Hercegovini podržali su “PROJECT: Adam”, bez čije podrške bi bilo teško ostvariti ranije pomenute rezultate u ovako kratkom periodu.

Project Adam je namijenjen svima koji žele uživati prednosti digitalnog vremena i ići u korak s njim. Mi nemamo ciljanu grupu niti nastojimo specificirati Adam za neko usko definirano područje poslovanja. Umjesto toga, dajemo korisnicima slobodu da sami otkriju šta im najviše odgovara i Adam primijene na one segmente na koje oni žele.

Sam proizvod može koristi svako: od velikih globalnih korporacija, lokalnih biznisa ili freelancera pa do digitalnih nomada i rekreativaca. Project Adam ima šta da ponudi za svakog potencijalnog korisnika i pronalazi se u raznovrsnim segmentima modernog života.

Više informacija o PROJECT: Adam pronađite OVDJE.

Imate biznis vijest? Pošaljite nam poslovne vijesti na info@tnt.ba i besplatno ćemo ih objaviti na biznis portalu poslovne.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima