3.8 C
Sarajevo
Poslovne vijestiPrijave za JobFAIR '20 su otvorene

Prijave za JobFAIR ’20 su otvorene

JobFAIR ’20 će se ove godine održati online preko platforme Hopin od 9. do 11. novembra

Putem online platrofme Hopin moći ćete se prijaviti na Sajam, stupiti u kontakt sa predstavnicima kompanija kao i na koji način možete učestvovati u radionicama. Jako je bitno naglasiti da je Sajam dostupan svima, ne zahtijeva nikakav trošak za sve koji ga žele posjetiti.

Kako se prijaviti na JobFAIR ‘20? Posjetite zvaničnu web stranicu www.jobfair.ba.

Kako stupiti u kontakt sa predstavnicima kompanija?

Na dan Sajma, nakon završenog procesa registracije, na platformi Hopin pristupate koristeći isti postupak i iste podatke kao i prilikom registracije. Jedina je razlika što se ne registrujete ponovo, već logujete sa Vašim pristupnim podacima.

Štandovi kompanija učesnica nalaze se u “Expo” dijelu platforme, a na štandovima se nalaze predstavnici kompanije i/ili njihov promotivni video. Svoja pitanja možete postaviti u chatu sa desne strane stranice ili se priključiti na štand koristeći mikrofon i kameru klikom na dugme “share audio and video”.

Kako će izgledati CSD i OST?

Career Speed Dating (CSD) radionica će se održati u ponedjeljak 9.11.2020. godine u terminima 11:00 – 12:00h i 13:00 – 14:00h, a istoj možete pristupiti ulaskom na “Networking” dijelu Sajma, u terminu u kojem ste raspoređeni. Pri ulasku dovoljno je da kliknete na dugme “Ready” i platforma će vas spojiti s osobom sa kojom imate simulaciju razgovora za posao.

Tokom razgovora, klikom na dugme “Connect” razmjenjujete kontakt informacije s osobom sa kojom ste imali razgovor putem stranice. Iste možete pronaći i urediti na “Home” dijelu Vašeg profila (klik na Vašu sliku u gornjem desnom ćošku -> “Home”).

Radionica Open Space Technology (OST) će se održati u utorak 10.11.2020. godine u 11:00 – 12:00h i 13:00 – 14:00h, i istoj možete pristupiti klikom na “Sessions” dijelu Sajma. Nakon toga, potrebno je da uđete u sobu u koju ste raspoređeni u datom terminu, podatke ste dobili putem maila. Klikom na dugme “ask to share audio and video” pristupate u sesiju i možete aktivno učestvovati u radionici.

Jako je važno napomenuti da ćete u procesu dijeljenja videa i zvuka morati da odaberete uređaje koje ćete koristiti za to, te dozvoliti pristup istima od strane web stranice.

VAŽNA NAPOMENA: Za učešće u navedenim radionicama potrebno se prethodno prijaviti

Kako se prijaviti za radionice? Na zvaničnoj web stranici jobfair imate prijave.

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
spot_img