13.8 C
Sarajevo
Novac i finansijeBH Telecom u 2019. ostvario bruto dobit od 57 miliona KM /...

BH Telecom u 2019. ostvario bruto dobit od 57 miliona KM / PREMAŠIO OČEKIVANJA

BH Telecom je premašio sva očekivanja. Planirane su i nove investicije.

BH Telecom u poslovnoj 2019. ostvario je bruto dobit od 57 miliona KM, što je za tri miliona KM više od planirane, istaknuto je na današnjoj konferenciji “Sarajevo TechLab 2020” organizovanoj povodom dana te kompanije.

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman naveo je da je 2019. bila značajna i s aspekta investicija, jer su investirali, kolaudovali i pustili u rad sredstva od 135 miliona KM.

  • Značajno smo povećali korisničku bazu i kroz digitalnu transformaciju nastavili smo mijenjati, restrukturirati, investirati i razvijati svoje poslovanje ulaskom u nove poslovne niše, kreiranjem novih poslovnih modela i širenjem portfolija svojih usluga, a sve radi zadovoljenja potreba naših korisnika i povećanja njihovog zadovoljstva – dodao je Kahriman.

Podsjetio je da su u prošloj godini redizajnirali i značajno unaprijedlili ponudu u svim segmentima, te implementirali jedan od najzahtjevnijih tehnoloških projekata – 4g LTE advanced.

  • Donijeli smo niz značajnih strateških i poslovnih odluka kao što su ulazak u fintech tržište, izgradnja startup platforme, izgradnja content platforme, izgradnja partnerskog ekosistema za zajednički nastup na tržištu i druge aktivnosti – rekao je Kahriman.

Najavio je da će BH Telecom u narednom periodu značajno investirati u infrastrukturu Tuzlanskog kantona kako bi unaprijedili kvalitet usluga na području cijele Bosne i Hercegovine, te dodao da su u ovoj godini planirane investicije od 163 miliona KM, uz 115 miliona KM započetih investicija.

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić naglasio je da BH Telecom posluje u skladu sa zakonima i odgovorno se odnosi prema zajednici i društvu, te ulaže u projekte od društvene važnosti i daje donacije onima kojima su najpotrebnije.

  • Izdvajajući jedan posto od ostvarene dobiti godišnje, BH Telecom je u posljednjih 15 godina donirao 19,5 miliona KM za realizaciju brojnih projekata iz oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture, sporta, socijalne i humanitarne pomoći, što ga čini najvećim pojedinačnim donatorom u BiH – potcrtao je Lasić.
PROČITAJTE   Porto Montenegro pružio podršku kao platinasti sponzor 11. SBF

Na konferenciji su predstavljene i aktivnosti “BH TechLab” platforme, kao jednog od projekata podrške BH Telecoma startup sceni, te su proglašeni pobjednici javnog poziva “Start It Up” koji je kompanija objavila prošle godine.

bh telecom u 2019. ostvario bruto dobit od 57 miliona km / premašio očekivanja
BH Telecom u 2019. ostvario bruto dobit od 57 miliona KM / PREMAŠIO OČEKIVANJA

Prvu nagradu od 50.000 KM osvojila je kompanija Devoted d.o.o. Sarajevo za projekat “Herald – industrijska IoT platforma”.

Drugoplasirana je kompanija OD Vista Design Jajce s projektom “Viona – smart environment technology” kojoj je uručena novčana nagrada od 30.000 KM, dok je kompaniji Smart Business Solutions d.o.o. Sarajevo za projekt “Doktor kad mi treba” pripalo treće mjesto i nagrada od 20.000 KM.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://poslovne.com/
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima