2.7 C
Sarajevo
Poslovne vijestiPowerUp : Besplatni program namijenjen malim i srednjim preduzećima

PowerUp : Besplatni program namijenjen malim i srednjim preduzećima

PowerUp – Program pruža praktično znanje i stvara preduvjete za ostvarenje vidljivih rezultata u kratkom roku, piše biznis portal poslovne.com

Svjetska banka, u okviru programa “PowerUP: Jačanje kapaciteta kompanija u ranoj fazi razvoja u zemljama zapadnog Balkana” pokrenula je namjenski program za više od 200 kompanija koje finansira Evropska unija u okviru Programa za razvoj i inovacije preduzeća zapadnog Balkana (WB EDIF) i provodi uz podršku globalne konsultantske kompanije Deloitte.

PowerUp je besplatni program namijenjen malim i srednjim preduzećima (MSP) i start-up kompanijama koje su u potrazi za novim načinima povećanja baze klijenata, unapređenjem svojih poslovnih modela i koje su potencijalno zainteresirane za vanjske investicije.

Sve kompanije odabrane za učešće u ovom programu dobit će podršku i obuku za dalji razvoj poslovanja usmjerenu na jačanje otpornosti na krizu uzrokovanu pandemijom COVID-19, te povećanje njihove sposobnosti privlačenja investicija.

Program za koji je predviđeno da traje od oktobra do februara 2021. godine, pruža praktično znanje i stvara preduvjete za ostvarenje vidljivih rezultata u kratkom roku, te će se fokusirati na teme kupaca i tržišta, finansijske uspješnosti, brendiranja i vještina prezentiranja – pitching.

Oko 100 kompanija s najboljim učinkom tokom programa bit će pozvano da se u martu 2021. godine takmiči u “PowerUP finalu” na atraktivnoj lokaciji na području zapadnog Balkana, i predstavi svoje poslovanje ekskluzivno pozvanoj grupi angel investitora, venture capitalista, uspješnih poduzetnika, te predstavnika korporacija i medija.

Sve kompanije koje budu odabrane za učešće u finalu programa dobit će značajnu eksponiranost i priznanje, te će biti promovirane putem lokalnih i regionalnih medija.

Tri najuspješnije kompanije na PowerUP finalu dobit će “Nagradu za poduzetničku izvrsnost zapadnog Balkana” za različite kategorije, kao i ekskluzivnu, prilagođenu poslovnu savjetodavnu podršku lokalnih i regionalnih stručnjaka iz globalne kompanije za pružanje profesionalnih usluga Deloitte.

Uvjeti za učešće u programu je da su kompanije registrirane u jednoj od šest zemalja zapadnog Balkana, da posluju najmanje najmanje godinu dana te upošljavaju od tri do 100 radnika.

Također, kompanije trebaju biti inovativne i imati proizvod/uslugu koja donosi prihod na najmanje jednom tržištu, a kompanije se ne smiju baviti proizvodnjom alkohola, duhana, oružja ili drugim srodnim djelatnostima.

Rok za prijavu je 30. septembra.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

spot_img