16.8 C
Sarajevo
Geek svijetPoboljšajte svoj biznis uz pomoć interneta

Poboljšajte svoj biznis uz pomoć interneta

Internet je odavno postao globalno tržište na koje je moguće plasirati sve, od usluga do najrazličitijih proizvoda.

Često potrošače samo jedan ili dva klika vode direktno do korpe u koju mogu ubaciti sve što žele da kupe. Ipak, potrebno je raditi na tome da na internetu budete vidljivi. Baš zato što je reč o velikom i otvorenom tržištu, ponude je jako puno, pa se treba izdvojiti.

Nekada nije dovoljno samo imati kvalitetan proizvod ili uslugu, veliki deo uspešnosti poslovanja krije se u promociji. Postoji dosta jednostavnih i jeftinih načina koji će vam pomoći da i vi postanete vidljiviji i lakše dostupni potrošačima.

Ne štedite na ulaganju u svoj vebsajt

Vebsajt se neretko smatra ogledalom vašeg poslovanja. Ako ga uporedimo sa prodavnicom koja postoji u fizičkom obliku, nema puno razlike. Sigurni smo da želite da vaša radnja uvek bude uredna i čista, kancelarije sređene i otvorene za posetioce. Isti je slučaj i sa vašim vebsajtom, samo što je on vaš virtualni prostor u kom dočekujete kupce. Potrebno je da bude jednostavan i uredan, pristupačan svim posetiocima i razumljiv za korišćenje. Kako biste plaćali rentu za prostor u kom se nalazi vaš radni prostor, tako bi trebalo da imate u svom timu zaposlenu osobu koja će brinuti o vašem sajtu. Ukoliko je vaš sajt vizuelno dopadljiv, imaće veći procenat posećenosti pa samim tim i prodaje. 

Započnite pisanje bloga

Pisanje bloga je danas postalo veoma rasprostranjeno i često na vebsajtovima čak i mmalih i srednjih preduzeća možete naći korisne tekstove i savete. Činjenica je da ljudi uvek žele da znaju više o onome što im je potrebno, da traže rešenja za svoje probleme i ideje za promene. A upravo to možete da im pružite svojim blogovima. Na primer, ukoliko se bavite prodajom nameštaja, idealno bi bilo da pišete blogove koji će ljudima pomagati prilikom renoviranja ili opremanja stana, možete im dati ideje za uređenje, preporučiti proizvode i podstaknuti ih na promenu. Čitajući vaš blog znači da se već nalaze na vašem vebsajtu, pa će i proći kroz njega u potrazi za komadom nameštaja koji bi mogli da kupe. Ovo možete primeniti na bilo koju delatnost kojom se bavite. Samo je potrebno da znate šta je ono što vaši potrošači od vas mogu da saznaju.

Koristite onlajn kanale komunikacije

SMS poruke davno su postale prošlost. Gotovo da nema osobe koja za komunikaciju ne koristi neke od onlajna kanala komunikacije kao što su Whatsapp, Telegram ili Messenger. Upravo zbog toga ove platforme čine savršeno mesto na kom možete da se promovišete. Viber marketing je jedan od glavnih alata koji vam u tome mogu pomoći. Ova aplikcija se već uveliko koristi u čitavom regionu, a njeni korisnici spadaju u različite starosne kategorije. To je čini veoma prisutnom i pogodnom za ovaj vid oglašavanja. Jednostavnim postavljanjem reklame ili slanjem poruka potencijalnim potrošačima, ući ćete u sandučiće mnogih ljudi, što će i te kako pomoći razvoju vašeg posla. Bićete vidljiviji, a to znači i posećeniji. 

Napravite svoju aplikaciju

Aplikacije su još jedan vid onlajn prodavnice koje mnogi često biraju da imaju na korak od sebe. Pravljenjem sopstvene aplikacije na kojoj će biti dostupni vaši proizvodi, više je nego odličan način da ostanete u kontaktu sa svojim potrošačima. Čak jednostavnije i od sajta, možete kreirati aplikaciju koja će pamtiti prethodne izbore vaših potrošača, davati im personalizovane preporuke i pratiti njihove preferencije. Na ovom polju zaista imate veliku slobodu da napravite platformu koja će znatno olakšati korišćenje potrošačima i učiniti da je imaju na svom telefonu. Naravno, za ovakvu vrstu posla potrebno je da angažujete osobu koja će znati na pravi način da vaše ideje pretoči u delo. Nakon toga ćete i sami vrlo brzo primeniti pozitivne promene u svom poslovanju.

Ne dozvolite da vas vreme ostavi pozadi, i da vaš biznis bude zaboravljen. Uhvatite se u koštac sa novim tehnologijama i internetom, jer vam on može postati najjači saradnik u poslovanju. Ukoliko budete radili na tome da postanete vidljivi onlajn, veliki deo posla će biti odrađen. Uložite u internet marketing, i vratiće vam se višestruko.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Mihael
Mihaelhttps://poslovne.com
Mihael je autor na nekoliko biznis portala. Prati dešavanja vezana za poslovni svijet i piše korisne članke za online zaradu od kuće.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima