19 C
Sarajevo
PoslovnePoslovne vijestiPENNY PLUS – Pouzdanost i kvaliteta od 1996. godine

PENNY PLUS – Pouzdanost i kvaliteta od 1996. godine

Penny plus d.o.o. Sarajevo je društvo sa ograničenom odgovornošću za export-import, trgovinu na veliko i malo, proizvodnju i usluge sa sjedištem u Sarajevu osnovano 1996. godine.

penny plus – pouzdanost i kvaliteta od 1996. godine
PENNY PLUS

Na području Kantona Sarajevo Penny plus ima četiri prodajna centra za prodaju visokokvalitetnih građevinskih materijala domaćih i stranih proizvođača, pet Penny marketa za prodaju prehrambenih artikala i roba široke potrošnje i jednu igraonicu i prodavnicu igračaka Toys and Fun uz jasan cilj ka daljem razvoju i proširenju kapaciteta.

Danas zapošljavaju preko 400 radnika sa tendencijom stalnog rasta i otvaranja novih radnih mjesta. Firma vodi brigu o svojim zaposlenicima, svjesna da su uz stručne i motivisane radnike može pružiti najbolju uslugu i prijatnu kupovinu u ugodnom okruženju svojim kupcima, te kao društveno, odgovorna firma vodimo računa o okolišu i životnoj sredini.

Osnovna djelatnost firme je prodaja i distribucija na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda – građevinskog materijala, vodomaterijala, elektromaterijala, plastike, pločica, suhe gradnje, sanitarija, alata, laminata, drvne građe, izolacije, opreme za moleraj, boja i lakova, tapeta, željeza, kućnih potrepština, fitness i bodybuilding opreme, opreme za frizerske salone, vrtnog programa i sl., te roba široke potrošnje, prehrambenih artikala, higijene, bijele tehnike i tekstila.

Cilj Penny plus d.o.o. je da bude sinonim za kompaniju koja stalno postavlja više standarde kako u oblasti poslovanja, trgovine i investicija, tako i u oblasti življenja i koja, ne samo da uvodi nove navike i trendove, nego ih i predviđa i kreira. Da budemo sinonim za kompaniju koja posluje u dosluhu s vremenom koje dolazi.

U svojoj, stalno rastućoj ponudi, trgovine Penny plus na stalnom raspolaganju kupcu nude preko 70.000 artikala za gradnju, dekoraciju te roba za široku potrošnju od vodećih svjetskih, evropskih i domaćih proizvođača. Pored ovoga Penny plus kupcima je na raspolaganju i veliki broj usluga, od kojih dostava robe, rezanje i kantiranje, rezanje granitnih ploča i stručno savjetovanje uz odlične uslove i mogućnosti plaćanje na rate.

Uz želju da kupcima omogućimo najbolje cijene, a domaćim proizvođačima omogućimo plasiranje svojih proizvoda na domaćem tržištu, Penny plus je svoju djelatnost proširio 2012. godine na trgovinu prehrambenih i roba široke potrošnje. Prvi “Penny market” otvoren je na Alipašinom polju, potom u Velešićima i Vogošći. 2016. godine otvoren je supermarket Blažuj i market Nedžarići, a u planu je i otvaranje novih poslovnica

Strategija Penny plus

penny plus – pouzdanost i kvaliteta od 1996. godine
PENNY PLUS

1. Partnerstvu s kupcima
Zadovoljstvo kupca stavljamo na prvo mjesto i sve aktivnosti provodimo s tim ciljem, ali naš je cilj ne samo zadovoljiti, već i prevazići očekivanja kupaca kvalitetom usluge i proizvoda. Na vrijeme ćemo isporučivati proizvode koje ispunjavaju potrebe i očekivanja kupaca i prepoznati zahtjeve kupca kroz otvorenu komunikaciju, praćenje zadovoljstva i analizu reklamacija.

PROČITAJTE:  Gimnazija za tvoju sigurnu i sretnu budućnost!

2. Zaposlenima
Prihvatanja novih znanja i tehnologija je uslov napretka uz kvalitetnu obuku i edukaciju. Zbog toga strategiju baziramo na stalnoj edukaciji i obuci svih zaposlenih. Podržavaćemo timski rad, ali i insistiramo i na ličnoj odgovornosti i inicijativi svakog zaposlenog.

3. Odnosima sa dobavljačima
Odnos sa dobavljačima ćemo njegovati na bazi obostranih interesa i razvoja dobrih partnerskih odnosa.

4. Zadovoljenju zainteresovanih strana
„Penny plus“ će se razvijati i širiti zadovoljavajući pri tome želje i očekivanja svih zainteresovanih strana: poslovnih partnera, zaposlenika, vlasnika, dobavljača, državnih institucija, institucija društvene zajednice i banaka.

Uslovi korištenja

Penny Plus pruža uslugu putem internet stranice na domeni www.pennyshop.ba. Usluga se sastoji iz pružanja informacija, online kupovine i transakcija te upravljanje sadržajem stranice.

penny plus – pouzdanost i kvaliteta od 1996. godine
PENNY PLUS

Na domeni www.pennyshop.ba određeni su uslovi i pravila prodaje i kupovine proizvoda u online prodavnici Penny plus.

Dostava

Penny plus će nastojati da kupljene proizvode ili robu isporuči u najkraćem mogućem vremenskom periodu ili po zahtjevu kupca na željeni datum. Dostava će se vršiti na adresu koju sam kupac upiše u polje ADRESA DOSTAVE prilikom naručivanja robe ili na adresu upisanu prilikom registracije (kupac je dužan ažurirati adresu ukoliko je došlo do promjene iste). Dostava robe je moguća jedino na teritoriji Bosne i Hercegovine. Rok za dostavu regulisan je odabirom datuma kupca ili ako je dogovoreno drugačije od strane prodavača i kupca. Dostavu za Penny plus online trgovinu će vršiti Penny plus i ovlaštene kurirske službe na teritoriji Bosne i Hercegovine. Prodavač i kupac su dužni pregledati pošiljku prilikom slanja tj. prijema robe.

Načini plaćanja

PikPay

PikPay je prvi domaći online servis za sigurno plaćanje. Svaki kupac koji želi da izvrši kupovinu na Penny plus web trgovini www.pennyshop.ba može izvršiti uplatu putem PikPay-a UniCredit banke. Ovom uslugom moguće je plaćanje svim MasterCard, Maestro i VISA karticama. Sva plaćanja će se vršiti u domaćoj BAM valuti.

Plaćanje pouzećem (na adresi)

Opcija plaćanja pouzećem vam omogućava da iznos narudžbe platite gotovinom prilikom same dostave na navedenu adresu, tek kada robu preuzmete. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

PROČITAJTE:  AS Holding nastavlja sa inovacijama, Tako lako Vispak rižoto koje štedi vrijeme

NAPOMENA: Ako odaberete lično preuzimanje robe u poslovnom centru Vogošća, onda nije moguće platiti pouzećem.

Virmansko plaćanje

Na svoju e-mail adresu dobit ćete predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu možete izvršiti korištenjem internet bankarstva, mobilnog bankarstva, putem banke ili pošte. Po zaprimljenoj uplati, šaljemo vam naručene proizvode dostavom na naznačenu adresu. Ukoliko ste se odlučili za preuzimanje robe u poslovnici, istu ćemo Vam pripremiti i obavijestiti Vas o vremenu preuzimanja.

Mjesto preuzimanja je:

Penny plus d.o.o. Sarajevo – PJ Vogošća Igmanska bb (krug Unis-Pretis)
Radno vrijeme: ponedjeljak – subota: 08:00-17:00

PayPal

Popularan svjetski servis elektroničkog plaćanja PayPal nudi svojim registriranim članovima plaćanje diljem svijeta. Plaćanje možete vršiti sa karticama Mastercard, Visa, Visa Electron, American Express, Diners (Discovery) u sklopu PayPala moguće je odabrati valutu terećenja prije završetka plaćanja, odaberete “Other Conversion Options” i zatražite naplatu u valuti prodajnog mjesta (“Bill me in the currency listed on the sellers invoice”). Za plaćanje PayPal ne uzima naknade, ali ovisno o valuti može obaviti konverziju između valuta. Konfirmacijski mail stiže na Vaš e-mail sa svim detaljima o transakciji.

Povrat i reklamacije

Reklamacija i povrat robe je moguće ako:

  • Prilikom prijema pošiljke – ukoliko je pošiljka iz nekog razloga otvorena ili fizički oštećena, kupac treba odbiti prijem pošiljke.
  • Prije prvog puštanja u rad kupac je dužan da pročita korisničko uputstvo.
  • Prilikom prvog puštanja u rad – ako je uređaj neispravan obavjestiti ovlašteni servis naznačen u garantnom listu.
  • Ako proizvod ne odgovara karakteristikama, količini, boji ili oblikom onoga koji ste naručili – obavijestiti prodavca
  • Ukoliko proizvod ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo tokom transporta – obavijestiti prodavca.
  • Reklamacije u garantnom roku – ovlašteni servis uređaja ili davalac garancije je dužan obezbjediti servis uređaja ili obezbjediti kupcu isti novi proizvod ukoliko ga nije moguće popraviti.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima