11.6 C
Sarajevo

Novčana nagrada za dm zaposlenike/ Za predanost i nesebično zalaganjetokom epidemije

dm poklon kartice u vrijednosti od 400KM uručene susvimzaposlenima u kompaniji dm drogerie marktkoji su i u periodu od marta do maja bili u radnom odnosu,neovisno o visini njihove plaće i pozicije. Na taj način želi se potvrditi važnost individualnog zalaganja, poslovne ili privatne prirode svakog pojedinca, kao i nagraditizajednički uspjeh tokom Korona-krize.

Za predanost radu i nesebično zalaganje tokom epidemije, zaposlenicikompanijedm drogerie markt BiH,dobili sunovčanu nagraduu vidu dm poklon kartica vrijednosti od400KM: „Mnogi zaposlenici u dm-u su tijekom epidemije bili izloženi posebnim fizičkim, psihičkim i financijskim izazovima – kako u privatnom tako i u poslovnom životu. Kao poslovna zajednica smatramo svojom odgovornošću da u okviru naših mogućnosti damo potporu svakom pojedincu i nagradimo doprinos zajedničkom uspjehu u izazovnim vremenima. Stoga smo u ovo posebno priznanje zaposlenicima investirali ukupno 440.000 KM“, poručio je Damir Šlosel, direktor dm-a BiH.

Posebni izazovi prevaziđeni zajedničkim snagama

Promjene u okviru potrošačkih navika tokom, a i nakon lock-downa, kao i opsežne mjere zaštite zdravlja zaposlenika i kupaca– sve to umnogome je predstavljalo posebanizazov za dm. Stoga je već na početku epidemije formirantimna nivou firme kojije pratio, te i dalje prati, razvoj situacije kako bismou skladu sa okolnostima koje su podložne promjenama pravovremeno mogli reagovati. Shodno tome, dezinfekcija prostora se radi češće nego što je to zakonom inače predviđeno, zaposlenici nose zaštitne maske,a na kasama su postavljene sigurnosne barijere kao dodatna fizičkazaštita između zaposlenika i kupaca.Kupci se kontinuirano pozivaju da ovim mjerama budu podrška održavajući odstojanje, po mogućnosti plaćajući kartično te generalno vodeći više računa o općenitim higijenskim preporukama. „Tijekom posljednjih mjeseci uspjeli smo da uz mnogofleksibilnosti i lojalnosti naših zaposlenika zaštitimo preduzeće i cijelu našu radnu zajednicu od veće štete“, kazao je Šlosel te zaključio:„Period koji je iza nas pokazao je da zajedničkim zalaganjem možemo prevazići različite situacije, makar one bile izazovne kao što je ova pandemija.“

Novčana nagrada za dm zaposlenike/ Za predanost i nesebično zalaganjetokom epidemije
Novčana nagrada za dm zaposlenike/ Za predanost i nesebično zalaganjetokom epidemije 2
spot_img