10.5 C
Sarajevo
PoslovneNovac i finansijeNovčana nagrada za dm zaposlenike/ Za predanost i nesebično zalaganjetokom epidemije

Novčana nagrada za dm zaposlenike/ Za predanost i nesebično zalaganjetokom epidemije

dm poklon kartice u vrijednosti od 400KM uručene susvimzaposlenima u kompaniji dm drogerie marktkoji su i u periodu od marta do maja bili u radnom odnosu,neovisno o visini njihove plaće i pozicije. Na taj način želi se potvrditi važnost individualnog zalaganja, poslovne ili privatne prirode svakog pojedinca, kao i nagraditizajednički uspjeh tokom Korona-krize.

Za predanost radu i nesebično zalaganje tokom epidemije, zaposlenicikompanijedm drogerie markt BiH,dobili sunovčanu nagraduu vidu dm poklon kartica vrijednosti od400KM: „Mnogi zaposlenici u dm-u su tijekom epidemije bili izloženi posebnim fizičkim, psihičkim i financijskim izazovima – kako u privatnom tako i u poslovnom životu. Kao poslovna zajednica smatramo svojom odgovornošću da u okviru naših mogućnosti damo potporu svakom pojedincu i nagradimo doprinos zajedničkom uspjehu u izazovnim vremenima. Stoga smo u ovo posebno priznanje zaposlenicima investirali ukupno 440.000 KM“, poručio je Damir Šlosel, direktor dm-a BiH.

Posebni izazovi prevaziđeni zajedničkim snagama

Promjene u okviru potrošačkih navika tokom, a i nakon lock-downa, kao i opsežne mjere zaštite zdravlja zaposlenika i kupaca– sve to umnogome je predstavljalo posebanizazov za dm. Stoga je već na početku epidemije formirantimna nivou firme kojije pratio, te i dalje prati, razvoj situacije kako bismou skladu sa okolnostima koje su podložne promjenama pravovremeno mogli reagovati. Shodno tome, dezinfekcija prostora se radi češće nego što je to zakonom inače predviđeno, zaposlenici nose zaštitne maske,a na kasama su postavljene sigurnosne barijere kao dodatna fizičkazaštita između zaposlenika i kupaca.Kupci se kontinuirano pozivaju da ovim mjerama budu podrška održavajući odstojanje, po mogućnosti plaćajući kartično te generalno vodeći više računa o općenitim higijenskim preporukama. „Tijekom posljednjih mjeseci uspjeli smo da uz mnogofleksibilnosti i lojalnosti naših zaposlenika zaštitimo preduzeće i cijelu našu radnu zajednicu od veće štete“, kazao je Šlosel te zaključio:„Period koji je iza nas pokazao je da zajedničkim zalaganjem možemo prevazići različite situacije, makar one bile izazovne kao što je ova pandemija.“

PROČITAJTE:  AS Holding nastavlja sa inovacijama, Tako lako Vispak rižoto koje štedi vrijeme
novčana nagrada za dm zaposlenike/ za predanost i nesebično zalaganjetokom epidemije
Novčana nagrada za dm zaposlenike/ Za predanost i nesebično zalaganjetokom epidemije

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela Čabro
Rahela Čabrohttp://poslovne.com
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima