10.5 C
Sarajevo
PoslovnePoslovne vijestiMedia Market - uvoz, prodaja i servis novih i korištenih računara, računarske...

Media Market – uvoz, prodaja i servis novih i korištenih računara, računarske opreme i fiskalnih uređaja

Media Market d.o.o. je osnovana 2004. godine u Sarajevu. Primarna djelatnost kompanije je uvoz, prodaja i servis novih i korištenih računara, računarske opreme i fiskalnih uređaja.

media market - uvoz, prodaja i servis novih i korištenih računara, računarske opreme i fiskalnih uređaja
Media Market

Sa poslovnicama u Tuzli, Sarajevu, Mostaru i Bijeljini, Media Market čini jednu od vodećih kompanija u Bosni i Hercegovini u segmentu trgovine računarima i računarskom opremom. Media Market također vrši prodaju i servis korištenih računara, a nivo kvaliteta usluge koji je postignut stalnim ulaganjem u opremu i kadar  svakodnevno potvrđuju stotine zadovoljnih klijenata koji iz naših poslovnica odlaze sa osmijehom. Zato se ponosimo činjenicom da nam 95 % posto kupaca ukazuje svoje povjerenje ponovnim dolaskom.

Prilagođavajući se trendovima koje nameće razvoj moderne informacijsko-komunikacijske tehnologije, Media Market svakodnevno usavršava svoje poslovne vještine nudeći kupcima najnovije proizvode i najveću vrijednost za novac koji su odlučili potrošiti u nekoj od naših poslovnica.

Ozbiljan tržišni nastup prepoznale su i vodeće svjetske firme u oblasti IT-a, pa je tako Media Market odnedavno postao i licencirani trgovac Microsoft-a za operativni sistem Windows 7, te za software kao što je Adobe, Corel, Nero i mnogi druge.

Korisne stvari je krilatica koja najbolje opisuje naš odnos prema kupcima i poslu. Mi ne prodajemo samo računare i računarsku opremu, već stvari koje vrijede mnogo više – korisne stvari!

Pored računara, Media Market ima i bogatu ponudu periferne računarske opreme, printera i opreme za printere, komponentni za računare, opremu za video nadzor, monitore, fotoaparate, memorije, video igrice i ostalo.

Fiskalizacija

Media Market je i ovlašteni servis fiskalnih kasa sa svim potrebnim rezervnim dijelovima. Na sve fiskalne kase daju i garanciju od 12 mjeseci. Vrše i obuku za rad na fiskalnim kasama.

FISKALIZACIJA je postupak stavljanja fiskalnog uređaja u funkciju evidentiranja prometa. Fiskalizacija znači da će poreski obveznici, definisano Zakonom o fiskalizaciji, morati instalirati uređaje za evidentiranje ostvarenog prometa.

Da li se može fiskalizovati kasa koja je već u upotrebi ?

Ne! Kase koje se mogu upotrebljavati moraju da zadovoljavaju stroge propise Zakona o fiskalizaciji koji nalaže mnogo više od fiskalnog modula. Ukoliko trgovina koristi takozvane POS sisteme odnosno PC računare umjesto kase, postoji mogučnost dodavanja fiskalnog štampača sistemu kako bi se došlo do sistema koji je u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji. Fiskalni štampač ima potpuno istu funkcionalnost kao i fiskalna kasa. Štampač komunicira sa računarom specifičnim protokolom a softver mora podržavati konkretan tip fiskalnog štampača.

PROČITAJTE:  Gimnazija za tvoju sigurnu i sretnu budućnost!

Za proces fiskalizacije, potrebno je sljedeće:

  • Kopija JIB ili PDV uvjerenja.
  • Kopija lične karte odgovornog lica.
  • Odabrati odgovarajući fiskalni uređaj kod ovlaštenog distributera.
  • Sklopiti kupoprodajni ugovor.
  • Potpisati ugovor o servisnoj i tehničkoj podršci.
  • Podnijeti zahtjev i izvršiti inicijalnu fiskalizaciju kupljenog uređaja.
  • Pretplatnički ugovor sa Vašim pretplatničkim brojem za prenos GPRS podataka prema Poreskoj Upravi.
  • Unijeti artikle u bazu artikala fiskalnog uređaja.
  • Pustiti uređaj u promet.

Zakon o fiskalnim sistemima možete preuzeti ovdje.

Media Market Banjaluka

Media Market Banjaluka je trgovinsko-uslužna radnja sa tradicijom poslovanja od 2002. godine. Nalazi se u centru Banjaluke, u ulici Vase Pelagića 34a.

media market - uvoz, prodaja i servis novih i korištenih računara, računarske opreme i fiskalnih uređaja
Media Market

U ponudi se nalaze novi i korišteni / polovni računari, laptopi, monitori i računarska oprema, gaming računari i gaming oprema, novi i korišteni / polovni printeri, zamjenski toneri za sve vrste printera, računarska periferija, računarske komponente, mrežna oprema i još mnogo toga.

Posebnu pažnju poklonili smo širokoj ponudi korištene brendirane računarske opreme najpoznatijih svjetskih proizvođača (Dell, HP, Lenovo, Fujitsu i mnogi drugi).

Pored prodaje, nude i servis kompletne računarske opreme (servis računara, servis laptopa, servis printera, servis monitora, zamjena displeja i tastatura na laptopima, instalacija operativnog sistema i ostalog softvera).

Jedini u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini vrše reparaciju baterija za laptope.

Stručno osoblje, sa dugogodišnjim iskustvom u servisiranju računara i računarske opreme, rješava probleme brzo i kvalitetno!

Uz široku ponudu i najpovoljnije cijene, za svu našu robu i usluge dajemo garanciju.

Danas je Media Market jedna od najvećih firmi u oblasti računarske opreme na području Bosne i Hercegovine sa tendencijom daljeg rasta i razvoja. Provjerite zašto radimo sa nekoliko hiljada naših zadovoljnih kupaca. Postanite i Vi jedan od njih!

PRILIKA ZA POSAO

Media Market d.o.o. je firma koja je usmjerena na konstantan razvoj i napredak. Zato smo uvijek u potrazi za ambicioznim, talentovanim i mladim ljudima koji žele da pokažu svoje znanje, sposobnost i osobnost u kreativnom i pozitivnom okruženju na poslovima prodaje i servisiranja računara i računarske opreme.

Ako se želite zaposliti u jednoj od poslovnica u Sarajevu, Mostaru ili Bijeljini, te ako mislite da možete doprinijeti boljem poslovanju firme, pošaljite nsvoj CV.

E-mail adresa je: almin@mediamarket.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima