20.5 C
Sarajevo
PoslovnePoslovne vijestiKupovinom vode SARA podržite projekt Let's Do It - milion sadnicaza jedan...

Kupovinom vode SARA podržite projekt Let’s Do It – milion sadnicaza jedan dan!

Dio prihoda od prodaje domaće prirodne mineralne vode SARA u Bingo trgovinama od 15. marta do 31. maja bit će izdvojen za sadnju drveća širom BiH.

Prirodna mineralna negazirana voda SARA, koja dolazi iz čistog,netaknutog krajolika srednje Bosne, i ove godine s ponosom podržava najveću volonterskuakciju sadnje drveća u BiH „Let’s Do It – milion sadnica za jedan dan“.Dio prihoda od prodaje vode SARA u Bingotrgovinamaod 15. marta do 31. majabit će izdvojen za velike akcije pošumljavanja kojima se želi pomoći očuvanju okoliša u BiH te boljoj kvaliteti života.

Poboljšanje kvalitete života u zajednicama u kojima poslujemo i u kojima se nalaze naši proizvodni pogoni predstavlja jednu od ključnih vrijednosti kompanije Sarajevski kiseljak. Pri tome, posebnu pažnju poklanjamo projektima čiji cilj je zaštita okoliša i unapređenje životne sredine. Tu spada i sadnja drveća koje je, kao i voda, jedan od najznačajnijih prirodnih resursa. Podrška projektu „Let’s Do It – milion sadnica za jedan dan“ predstavlja naš znak zahvalnosti prema prirodi u kojoj je naša prirodna mineralna voda SARA rođena i čiju čistoću ona savršeno oslikava, ali i priliku da građane BiH podsjetimo na važnost očuvanja postojećih šuma i konstantnu potrebu za sadnjom novog drveća“, izjavila je Velinka Lujinović, direktorica Sarajevskog kiseljaka.

„Let’s Do It BiH“ dio je svjetskog pokreta „Let’s do it World“ u kojem učestvuje preko 180 zemalja, a akcije pošumljavanja realiziraju se u saradnji s volonterima.

Udruženje građana Ruke i SARA su zajedno pronašli način da građanima Bosne i Hercegovine omoguće učešće u sadnji drveća čak i u izazovnom vremenu pandemije u kojem živimo. Kupovinom domaće vode SARA građani će direktno podržati volonterske akcije sadnje drveća “Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan” koje uspješno realizujemo od 2013. godine. U dosadašnjim akcijama smo zasadili blizu pola miliona sadnica raznih vrsta drveća i ovom zajedničkom kampanjom ćemo prirodi pokloniti hiljade novih sadnica. Nadamo se velikom odzivu i podršci građana, jer svakom kupljenom bocom SARA vode doprinosimo sadnji budućih šuma koje će proizvoditi kisik, čistiti zrak, štititi od buke i klizišta i činiti našu zemlju ljepšim mjestom za život,” istakli su iz Udruženja građana Ruke iz Sarajeva, jednog od organizatora pomenuteakcije.

PROČITAJTE:  Sabina Mujanović: Žene mogu učiniti svijet boljim u svakom pogledu

Kupce u Bingo trgovinama širom BiH već očekuju pune police vode SARA. Sve je spremno za akciju čiji krajnji cilj je ljepša priroda i čistiji zrak.

Raduje nas još jedan projekat kroz koji zajedno sa našim partnerima i kupcima možemo učiniti nešto dobro za prirodu. Kompanija Bingo dugi niz godina podržava, organizuje ili sudjeluje u ekološkim projektima, a posebno nas raduje kada to možemo uraditi sa domaćim proizvođačima. Sigurni smo da podrška naših kupaca ni ovoga puta neće izostati, jer je učešće u projektu veoma jednostavno: kupovinom Sara vode u Bingo trgovinama kupci pomažu sadnju drveća“, kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga kompanije Bingo.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima