-1.2 C
Sarajevo
Poslovne vijestiJYSK povodom 10. rođendana u BiH donirao proizvode za 10 ustanova i...

JYSK povodom 10. rođendana u BiH donirao proizvode za 10 ustanova i udruženja

Vrijednom donacijom JYSK je razveselio više od 700 štićenika širom BiH

Sarajevo, 18.09.2020. – Povodom obilježavanja desete godišnjice od otvaranja prve trgovine u BiH, međunarodni maloprodajni lanac JYSK odlučio se na nesebičnu gestu i donirao opremu i proizvode u vrijednosti preko 10.000 KM za deset ustanova i udruženja širom BiH.

Donacije su usmjerene napet kategorija ustanova i udruženja, tako da je fokus bio na pomoći domovima za nezbrinutu djecu, sigurnim kućama, javnim kuhinjama, domovima za osobe sa posebnim potrebama, te centrima za obrazovanje slijepe i slabovidne djece i omladine.

Zahvaljujući inicijativi i donaciji JYSK-a, štićenici i korisnici domova i kuća dobili su nov namještaj te madrace, jorgane, deke, posteljine, jastuke i ostale proizvode za spavanje, ovisno o njihovim potrebama, a koji će im boravak učiniti ugodnijim i lakšim, te obezbijediti mirniji san.

Predstavnici JYSK-a i sami su obišli svaku od ustanova kako bi lično uručili donacije, te tako štićenicima i korisnicima barem malo vratili osmijeh na lica.

»U JYSK-u se redovito angažujemo kroz društveno odgovorne projekte, te se uvijek trudimo misliti na one kojima je pomoć najpotrebnija. Željeli smo proslaviti desetu godišnjicu u BiH na način da učinimo nešto lijepo za lokalnu zajednicu, te smo se tako odlučili za ovaj projekt. Njihova radost potvrda je da smo učinili dobru stvar. Veliko je zadovoljstvo da smo bili u mogućnosti ovom prilikom pomoći i vidjeti osmijeh na njihovim licima«, izjavio je Ivan Protega, Retail manager za BiH i Sloveniju.

JYSK je osnovan 1979. godine u Danskoj, a danas JYSK grupacija posluje sa preko 2.900 trgovina u 51 državi širom svijeta. Svoju prvu trgovinu u Bosni i Hercegovini JYSK je otvorio 2010. godine, a trenutno posluje sa 25 trgovina, te ukupno zapošljava 184 zaposlenika.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

spot_img