20.5 C
Sarajevo
PoslovnePoslovne vijestiJavni pozivi za dodjelu finansijske podrške malim projektima

Javni pozivi za dodjelu finansijske podrške malim projektima

Javni pozivi za dodjelu finansijske podrške malim projektima objavljen je kroz USAID projekat PRO-Budućnost i Institut za razvoj mladih KULT objavljuju

Projekat PRO-Budućnost u kontinuitetu osigurava bespovratna sredstva za inicijative koje doprinose procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH, zagovaraju za mir i kolektivnu viziju za stabilnu budućnost i povezuju lokalne zajednice.

Na Javni pozivi mogu se prijaviti: udruženja mladih, neformalne grupe mladih kao i organizacije civilnog društva koje djeluju u lokalnim zajednicama u kojima se provodi projekat PRO-Budućnost.

javni pozivi za dodjelu finansijske podrške malim projektima
Javni pozivi za dodjelu finansijske podrške malim projektima

Od aplikanata se očekuje da svoje ideje i prijedloge kreiraju u skladu sa Platformom za mir koja je rezultat intenzivnog i dugotrajnog rada projekta PRO-Budućnost u lokalnim zajednicama u BiH, te da se prijedlozi odnose na izgradnju mira i jačanja povjerenja u BiH. USAID će njihove ideje podržati bespovratnim sredstvima do 7.500 KM.


Prijave su otvorene do 4.12.2020. godine do 15:00 sati a svi detalji dostupni su na sljedećem linku:
https://www.probuducnost.ba/mali-grantovi

USAID-ov projekat PRO-Budućnost provodi Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Međureligijskim vijećem BiH (MRV).

Šta je PRO Budućnost?

PRO-Budućnost (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) je USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini.

Profesor Nerzuk Ćurak, šef Odsjeka za mirovne i sigurnosne studije pri Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, podcrtao je važnost ovog projekta, nazvavši ga “najvećim mirovnim projektom u Bosni i Hercegovini”.

Aktivnosti se provode u preko 70 općina/opština/gradova u BiH, a projekat u kontinuitetu radi sa mladima, NVO, udruženjima žena, vjerskim zajednicama i liderima, političkim liderima, medijima i različitim nivoima institucija vlasti, koji će zajednički doprinijeti boljem razumijevanju građana i naroda BiH.

Projekat provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, sa partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Međureligijskim vijećem u BiH (MRV BiH).

PROČITAJTE:  Mikrokreditna fondacija Sunrise u Tuzli otvara još jednu kancelariju

Nakon prve faze projekta (16. 9. 2013. – 16. 9. 2017.), u toku je druga faza, koja će se provoditi do 16. 9. 2023. godine.

Zajednice u kojima djelujemo su:
Banja Luka, Berkovići, Bihać, Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac, Bratunac, Breza, Bugojno, Čelić, Čitluk, Centar Sarajevo, Derventa, Doboj, Doboj Jug, Domaljevac, Drvar, Foča FBiH, Foča RS, Glamoč, Goražde, Gornji Vakuf/Uskoplje, Gračanica, Gradačac, Istočno Novo Sarajevo, Jablanica, Jajce, Jezero, Kalesija, Kiseljak, Kladanj, Kostajnica, Kozarska Dubica, Kupres, Livno, Ljubinje, Ljubuški, Lopare, Maglaj, Modriča, Mostar, Mrkonjić Grad, Nevesinje, Novi Grad, Novi Travnik, Novo Goražde, Odžak, Osmaci, Pelagićevo, Petrovo, Prijedor, Prozor/Rama, Rudo, Šamac, Sanski Most, Sapna, Stolac, Široki Brijeg, Sokolac, Srebrenica, Teočak, Tešanj, Teslić, Trebinje, Trnovo FBiH, Trnovo RS, Ugljevik, Usora, Vareš, Višegrad, Vlasenica, Vukosavlje, Zavidovići, Zenica, Zvornik i Žepče.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://poslovne.com/
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima