Javni poziv za dodjelu sredstava za ruralni turizam u BiH

()

Javni poziv za dodjelu sredstava za ruralni turizam u BiH objavljen je u okviru projekta Evropske unije “EU4Agri” a bit će dodijeljeno 2,55 miliona KM bespovratnih sredstava, investicija u ruralni turizam u BiH

Koordinatorica za agrarne politike i ruralni razvoj Nežla Adilagić pojasnila je da se na javni poziv mogu prijaviti isključivo partnerstva koja čine podnosilac prijave i minimalno tri partnera.

– Podnosilac prijave može biti jedinica lokalne samouprave, preduzeće ili obrt koji se bave pružanjem turističkih usluga ili proizvoda. Isti partneri se ne mogu prijavljivati u više različitih projektnih prijedloga – rekla je Adilagić. 

Dodala je da svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 20.000 KM do 200.000 KM, bez PDV-a, zavisno od broja članova u partnerstvu.

Također, za svaku investiciju podnosilac prijave i partneri moraju osigurati vlastito sufinansiranje od minimalno 15 posto ukupnog iznosa investicije.

Adilagić je naglasila da je krajnji rok za podnošenje prijava 21. decembar 2020. do 15.00 sati.

Navela je da su očekivani rezultati uspješna realizacija bar 20 investicijskih projekata sa elementima razvoja novih usluga i proizvoda, te povećanje prihoda od prodaje ciljanih subjekata za pet posto do kraja 2023. u odnosu na 2020.

Također, najmanje 40 seoskih domaćinstava trebalo bi biti podržano kroz te investicije.

“EU4Agri” (2020.-2024.) projekt Evropske unije vrijedan je 20,25 miliona eura, a cilj mu je modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini.

Projekt provode i sufinansiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na poslovne.com unutar preuzetog članka. Hvala.

Pročitajte i ovo

Povezani članci

Možda vas zanima

Instagram marketing i savjeti za početnike

Instagram je trenutno jedna od najpopularnijih i najaktivnijih društvenih mreža na svijetu i sada je pravo vrijeme da pokrenete vaš osobni Instagram profil ili...

Uspješan TV marketing ne mora biti skup! (OTKRIJTE KAKO)

TV marketing je i dalje najuspješniji vid oglašavanja. Otkrijte koje televizije su bolje i isplatljivije za uspješno reklamiranje vaše firme, piše biznis portal poslovne.com Male firme često...

Izrada domaćih torti i kolača (Dobra zarada od kuće)

Izrada domaćih torti - Mali biznisi su lijek za izlazak iz krize jer uz relativno malo uloženog kapitala obezbeđuju egzistenciju cijeloj porodici Poduzetnici kažu da...

Želite biti u toku sa najnovijim vijestima?

Voljeli bismo čuti vaše mišljenje! Unesite svoje podatke i ostajemo u kontaktu.