-1.2 C
Sarajevo
Poslovne vijestiIzaberite indeks na jednom od sedam fakulteta Internacionalnog univerziteta Travnik

Izaberite indeks na jednom od sedam fakulteta Internacionalnog univerziteta Travnik

Internacionalni univerzitet Travnik u svom sastavu ima 7 fakulteta i svi su jako atraktivni, piše biznis portal poslovne.com

Internacionalni univerzitet Travnik ima ove fakultete: Ekonomski fakultet, Saobraćajni fakultet, Ekološki fakultet, Pravni fakultet, Fakultet za medije i komunikacije, Fakultet informacionih tehnologija i Fakultet politehničkih nauka s departmanima: Mašinstvo, Građevinarstvo i arhitektura, Elektrotehnika, Logistika i Sigurnost i zaštita na radu.

Na Internacionalnom univerzitetu Travnik razvijaju se i uvode novi modeli obrazovanja kroz promociju evropskih dimenzija kako bi studenti bili spremni  za ono što nam budućnost donosi, a to je modernizacija svih procesa rada.

Kampus Internacionalnog univerziteta Travnik prostire se na 10 000 m2 i opremljen je savremenim laboratorijama, učilima, multimedijalnom opremom unutar odgovarajućih akademskih amfiteatara i učionica, ali i drugim pratećim sadržajima, kao što je hotel za smještaj profesora i studenata, te izuzetno bogata akademska biblioteka.

Studenti IUT-a stečene diplome mogu nostrificirati u zemljama Evropske unije i šire, te svoju akademsku nadogradnju nastavljaju na prestižnim evropskim i svjetskim univerzitetima i vrlo lako dolaze i zaposlenja.

U okviru nastavnog procesa svakodnevno se odvija terenska i praktična nastava na svih sedam fakulteta, a studenti redovno posjećuju institute, labaratorije, firme i javne ustanove. Na Saobraćajnom fakultetu Travnik studenti imaju priliku koristiti i najsavremeniji simulator vožnje koji omogućava interaktivno rekonstruiranje cjelokupnog okruženja.

Obrazovni proces na Internacionalnom univerzitetu Travnik usmjeren je ka otkrivanju, podsticanju i razvijanju potencijala studenata.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

spot_img