Izaberite indeks na jednom od sedam fakulteta Internacionalnog univerziteta Travnik

Internacionalni univerzitet Travnik u svom sastavu ima 7 fakulteta i svi su jako atraktivni, piše biznis portal poslovne.com

Internacionalni univerzitet Travnik ima ove fakultete: Ekonomski fakultet, Saobraćajni fakultet, Ekološki fakultet, Pravni fakultet, Fakultet za medije i komunikacije, Fakultet informacionih tehnologija i Fakultet politehničkih nauka s departmanima: Mašinstvo, Građevinarstvo i arhitektura, Elektrotehnika, Logistika i Sigurnost i zaštita na radu.

Na Internacionalnom univerzitetu Travnik razvijaju se i uvode novi modeli obrazovanja kroz promociju evropskih dimenzija kako bi studenti bili spremni  za ono što nam budućnost donosi, a to je modernizacija svih procesa rada.

Kampus Internacionalnog univerziteta Travnik prostire se na 10 000 m2 i opremljen je savremenim laboratorijama, učilima, multimedijalnom opremom unutar odgovarajućih akademskih amfiteatara i učionica, ali i drugim pratećim sadržajima, kao što je hotel za smještaj profesora i studenata, te izuzetno bogata akademska biblioteka.

Studenti IUT-a stečene diplome mogu nostrificirati u zemljama Evropske unije i šire, te svoju akademsku nadogradnju nastavljaju na prestižnim evropskim i svjetskim univerzitetima i vrlo lako dolaze i zaposlenja.

U okviru nastavnog procesa svakodnevno se odvija terenska i praktična nastava na svih sedam fakulteta, a studenti redovno posjećuju institute, labaratorije, firme i javne ustanove. Na Saobraćajnom fakultetu Travnik studenti imaju priliku koristiti i najsavremeniji simulator vožnje koji omogućava interaktivno rekonstruiranje cjelokupnog okruženja.

Obrazovni proces na Internacionalnom univerzitetu Travnik usmjeren je ka otkrivanju, podsticanju i razvijanju potencijala studenata.

Možda vas zanima

Povezani članci

Nedavne objave

Kako uštedjeti novac i vratiti dugove? Pročitajte korisne savjete!

Ako vam je dosta toga da preživljavate od jedne plaće do druge i da trošite čak i više od onog što zaradite,...

Trebate hitno savjet ljekara, potražite ga na novom zdravstvenom portalu “Doktor kad mi treba”

Nemate vremena da odete svom porodičnom ljekaru, a u zdravstvenim ste problemima te pod hitno trebate savjet stručnjaka, ne brinite, stigao je...

Da li je humor dobar da se koristi u marketing kampanji?!

Oduvijek smo uživali u humoru koji je krasio stare odlične reklame. Budi emocije i čini da brend izgleda pouzdan u očima potrošača,...

Želite biti u toku sa najnovijim vijestima?

Voljeli bismo čuti vaše mišljenje! Unesite svoje podatke i ostajemo u kontaktu. To je tako jednostavno!