PoslovnePoslovne vijestiIzaberite indeks na jednom od sedam fakulteta Internacionalnog univerziteta Travnik

Izaberite indeks na jednom od sedam fakulteta Internacionalnog univerziteta Travnik

Internacionalni univerzitet Travnik u svom sastavu ima 7 fakulteta i svi su jako atraktivni, piše biznis portal poslovne.com

Internacionalni univerzitet Travnik ima ove fakultete: Ekonomski fakultet, Saobraćajni fakultet, Ekološki fakultet, Pravni fakultet, Fakultet za medije i komunikacije, Fakultet informacionih tehnologija i Fakultet politehničkih nauka s departmanima: Mašinstvo, Građevinarstvo i arhitektura, Elektrotehnika, Logistika i Sigurnost i zaštita na radu.

Na Internacionalnom univerzitetu Travnik razvijaju se i uvode novi modeli obrazovanja kroz promociju evropskih dimenzija kako bi studenti bili spremni  za ono što nam budućnost donosi, a to je modernizacija svih procesa rada.

Kampus Internacionalnog univerziteta Travnik prostire se na 10 000 m2 i opremljen je savremenim laboratorijama, učilima, multimedijalnom opremom unutar odgovarajućih akademskih amfiteatara i učionica, ali i drugim pratećim sadržajima, kao što je hotel za smještaj profesora i studenata, te izuzetno bogata akademska biblioteka.

Studenti IUT-a stečene diplome mogu nostrificirati u zemljama Evropske unije i šire, te svoju akademsku nadogradnju nastavljaju na prestižnim evropskim i svjetskim univerzitetima i vrlo lako dolaze i zaposlenja.

U okviru nastavnog procesa svakodnevno se odvija terenska i praktična nastava na svih sedam fakulteta, a studenti redovno posjećuju institute, labaratorije, firme i javne ustanove. Na Saobraćajnom fakultetu Travnik studenti imaju priliku koristiti i najsavremeniji simulator vožnje koji omogućava interaktivno rekonstruiranje cjelokupnog okruženja.

Obrazovni proces na Internacionalnom univerzitetu Travnik usmjeren je ka otkrivanju, podsticanju i razvijanju potencijala studenata.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Adna
Adnahttps://www.tnt.ba
Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima