20.5 C
Sarajevo
PoslovnePoslovne vijestiHotel Nomad na Bjelašnici, priroda u dobrom društvu

Hotel Nomad na Bjelašnici, priroda u dobrom društvu

U blizini skijaške staze na Bjelašnici počela je izgradnja novog wellness&spa hotela i apart-hotela simboličnog naziva – Hotel Nomad.

Hotel Nomad – mjesto koje nudi sve

Ovo mjesto nudi sve što moderni nomadi žele: prirodu u dobrom društvu, piše biznis portal poslovne.com

Čist planinski zrak, pogled na bajkovite padine Bjelašnice, beskrajne šetnje njima, skijanje, ukusna hrana, druženje… Zvuči dobro, zar ne?! Sve to, pa i mnogo više, donosi Nomad.

Novi wellness&spa i apart-hotel koji se gradi neposredno uz skijašku stazu ove planine. Objekat će u svom sastavu imati 51 dizajniranu hotelsku sobu.

hotel nomad na bjelašnici, priroda u dobrom društvu
Hotel Nomad na Bjelašnici, priroda u dobrom društvu

Osim toga, na raspolaganju je i 60 apartmana. Njihovi budući vlasnici, prema jedinstvenom profit-share konceptu, ukoliko žele, moći iznajmljivati tokom 11 mjeseci. Tu je i cijeli niz profesionalnih usluga. One će uveliko poboljšati kvalitetu boravka i života gostiju hotela i vlasnika apartmana na planini.

hotel nomad na bjelašnici, priroda u dobrom društvu
Hotel Nomad na Bjelašnici, priroda u dobrom društvu

Hotel Nomad zapošljava 60 radnika

Priliku za rad i profesionalni razvoj u hotelu Nomad će dobiti oko 60 zaposlenika. Cilj je svoju ponudu učiniti cjelovitom te podržati i promovirati lokalne proizvođače. Stim u vezi, hotel će u svakodnevnom poslovanju nastojati koristiti što više autentičnih proizvoda s Bjelašnice, što daje dodatnu vrijednost cijelom projektu.

hotel nomad na bjelašnici, priroda u dobrom društvu
Hotel Nomad na Bjelašnici, priroda u dobrom društvu

Spojiiti ugodno s korisnim imperativ je onih koji znaju šta žele u modernom svijetu. Ideja vodilja investitora, kompanije Birotim, bila je učiniti Bjelašnicu poželjnom destinacijom tokom cijele godine. Takođe, napraviti mjesto koje će inspirisati ljude da vrijeme provode u zdravom okruženju. Ova, po svemu posebna planina, zaslužuje dobro osmišljen i stručno projektovan objekat, sa raznovrsnim sadržajima za moderne nomade svih generacija. Udoban smještaj u atraktivnom ambijentu. Direktni izlaz na ski stazu, wellness&spa, gastro pub, restoran, konferencijski prostor i dječija igraonica samo su neki od njih.

Hotel Nomad – Sve je pažljivo osmišljeno

Kad je riječ o hotelu Nomad, ništa nije prepušteno slučaju. Svaki, pa i najmanji detalj, uključujući i njegov naziv, pažljivo je osmišljen. Koncept i studiju izvodljivosti radili su domaći i strani konsultanti, uz tehničku podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Jedinstveno dizajnersko i karakteristično arhitektonsko rješenje, koje se potpuno integrira u okoliš, potpisuje tim vrhunskih arhitekata iz Bosne i Hercegovine. To su, Vedad Kasumagić i Feđa Hadžibegović, a za enterijerska rješenja zaduženi su Nedžad Hrelja i Lada Maglajlić.

PROČITAJTE:  Nova Poliklinika Dr. Al Tawil u Sarajevu - otkrijte bolest na vrijeme uz najsavremenije aparate

Nekada davno, upravo na Bjelašnici, ljudi su živjeli kao nomadi. U potrazi za hranom i prirodnim skloništem lutali su planinskim vrletima. S vremenom su se, kao i ostali nomadski narodi širom svijeta, zasitili lutanja. Zaželjeli se sigurnosti i stabilnosti, pa su život ispod nebeskog svoda zamijenili zatvorenim prostorima.

hotel nomad na bjelašnici, priroda u dobrom društvu
Hotel Nomad na Bjelašnici, priroda u dobrom društvu

Hotel Nomad – Odgovor na sve vaše želje

Ipak, sav komfor civilizacije nije u čovjeku uspio ugasiti želju za ne tako običnim putovanjima i iskustvima. Među nama danas žive moderni nomadi. Oni misle brže i jasnije od „običnih“ turista“, žele dosegnuti dalje i živjeti uzbudljivije. Osjećati se dobro i slobodno, poput naših dalekih predaka. A to mogu jedino kada se kreću, putuju, prihvataju izazove, upoznaju nova mjesta i ljude te stvaraju nove konekcije.

Oni traže udoban smještaj, dobru hranu, čistu prirodu, zanimljivu lokalnu kulturu i dobru internet konekciju. Hotel Nomad na Bjelašnici je odgovor na sve njihove želje.

Prvu galeriju fotografija zadovoljnih gostiju možemo očekivati krajem 2021. godine, kada je planirano „soft“ otvaranje hotela. U punom kapacitetu Nomad bi svoje posjetioce trebao dočekati u ljeto 2022. Do tada, budite strpljivi, jer vas na ovom mjestu očekuje priroda u dobrom društvu.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://poslovne.com/
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima