1 C
Sarajevo
Poslovne vijestiHoše komerc poklon tortama čestitao 6. april uposlenicima Hitne pomoći

Hoše komerc poklon tortama čestitao 6. april uposlenicima Hitne pomoći

Simboličnom donacijom torti Hoše komerc danas je čestitao uposlenicima Hitne pomoći Kantona Sarajevo 6. april – Dan grada Sarajeva. Malim znakom pažnje želimo iskazati zahvalnost svim uposlenicima Hitne pomoći Kantona Sarajevo za njihov ogroman angmažan i nemjerljiv doprinos u ovoj kriznoj situaciji izazvanoj pandemijom korona virusa. Torte će biti dostavljene u sve punktove JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć na području Kantona Sarajevo, navode iz kompanije Hoše komerc.

Prošle godine ovaj domaći trgovački lanac tortama napravljenim u jednoj od najsavremenijih tvornici slastica u BiH i regiji počastio je pripadnike MUP-a Kantona Sarajevo.

«Već tradicionalno svake godine povodom Dana grada Sarajeva darujemo građane ali i radnike službi i javnih ustanova koji daju poseban dorpinos normalnom funkcionisanju glavnog grada. Nekada su to jabuke, a nekada kolači, i drugi simbolični pokloni. Ovom prilikom želimo se zahvaliti svim uposlenicima Hitne pomoći KS koji su na prvoj linij odbrane i borbe za zdravlje i živote svih naših građana. Svi oni, uz redovan angažman kakav je normalan za službu hitne pomoći, ulažu dodatan napor i vrijedno rade u otežanim uvjetima pandemije virusa korona, u nastojanju da pomažu bolesnima», ističu u Hoše komercu.

Uposlenici Hitne pomoći Kantona Sarajevo pokazili su i u ovim vanrednim okolnostima da su na nivou zadatka, posvećeni svome poslu sa ciljem da i u teškim trenucima budu u službi spašavanja života i pružanja prve medicinske pomoći na dobrobit svih građana Sarajeva.

Hoše komerc je domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Osnovna djelatnost kompanije je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda; zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda. U okviru segmenta trgovine, kompanija posjeduje razvijenu maloprodaju sa brendom Hoše komerc trgovina, i veleprodaju, odnosno distribuciju drugih brendova, kao što je Meggle. U proizvodnom segmentu poslovanja Hoše komerc razvija liniju proizvoda pod brendovima Bony i Merka, a tvornica slastica je jedna od najsavremenijih u regiji. Hoše komerc d.o.o zapošljava 237 radnika, posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
spot_img