PoslovneGeek svijetGoogle preimenovao brend G Suite u Google Workspace

Google preimenovao brend G Suite u Google Workspace

Google workspace – Proteklih nekoliko mjeseci donijelo je niz promjena u Googleovim aplikacijama za produktivnost, piše biznis portal poslovne.com.

 Neke obnove donijela je pandemija COVID-19, dok su druge već dugo u izradi. Vrhunac tih promjena je „Google Workspace“.

Novo ime G Suite i potpuna modernizacija ponuda kompanije za produktivnost odražavaju kako se posao sve više obavlja.

Ideja je da se ljudima jasno stavi do znanja da je ovo jedino mjesto na kojem možete posjetiti sve alate koje kompanija nudi i istaknuti nove funkcije razmjene poruka unutar Gmaila.

Nove funkcije

Slično G Suite-u, svi planovi Google Workspace pružaju prilagođenu e-poštu za vaše poslovanje. Uključuju alate za saradnju kao što su Gmail, Kalendar, Meet, Chat, Drive, Dokumenti, Tablice, Prezentacije, Obrasci, Web lokacije i još mnogo toga.

Još jedna nadogradnja donosi način rada Google Meet slika u slici u dokumente, tablice i prezentacije. To znači da radnici mogu vidjeti i čuti kolege dok zajednički rade na dokumentu, proračunskoj tablici ili prezentacijskoj ploči.

Dostupan svim postojećim kupcima

Proces označavanja suradnika u dokumentima također je postao bogatiji značajkama; @ spominjanje nekoga sada će otvoriti meni koji sadrži detalje o kontaktu, predlaže radnje i pruža dodatni kontekst.

Google Workplace dostupan je odmah svim postojećim kupcima G Suitea, iako neće biti dostupne sve nove funkcije pri pokretanju.

Trenutni fokus je na preduzeću, ali Workspace i njegova vizija kako će ljudi postići da stvari napreduju namijenjeni su svima. Kratkoročno, kompanija ne želi opterećivati ​​redovne, besplatne korisnike potpuno istim proizvodom koji uključuje poslovne funkcije koje im neće trebati.

Kompanija je također predstavila novi nivo usluga, nazvan Business Plus , koji sadrži pojačanu kontrolu sigurnosti i upravljanja.

Novi identitet brenda

Prije 10 godina, kada su mnogi Google proizvodi prvi put razvijeni, stvoreni su kao pojedinačne aplikacije. One su rješavale različite izazove poput bolje e-pošte s Gmailom ili novog načina na koji pojedinci mogu surađivati ​​zajedno s Dokumentima. Vremenom su se proizvodi integrirali, toliko da su linije između aplikacija počele nestajati.

Nove ikone u četiri boje

Google Workspace odražava ovo povezano, korisnije i fleksibilnije iskustvo, a ikone će odražavati isto. U narednim sedmicama vidjet ćete nove ikone u četiri boje. Za Gmail, Disk, Kalendar, Meet i  zajedničke alate za stvaranje sadržaja kao što su Dokumenti, Tablice, Prezentacije koji su dio iste porodice.

Google Workspace pruža ljudima poznato, potpuno integrisano korisničko iskustvo. Koje pomaže svima da uspiju u ovoj novoj stvarnosti bilo da ste u kancelariji, radite od kuće ili komunicirate s kupcima.

Cijene ostaju iste

Cijene će uglavnom ostati iste. Najjeftiniji plan, Business Starter, kreće se od 6 USD mjesečno. A korisnici kojima je potrebno više prostora za pohranu i podršku za veće sastanke mogu se odlučiti za Business Standard plan za 12 USD mjesečno. 

Također tu je i novi paket Business Plus od 18 USD po mjesecu. Koji uključuje dodatne sigurnosne funkcije i alate za usklađivanje, poput trezora i mogućnosti upravljanja mobilnim uređajima.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Adna
Adnahttps://www.tnt.ba
Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima