PoslovneGeek svijetGaming industrija 'cvjeta' u Kini: 70 % ukupne zarade dolazi iz malih...

Gaming industrija ‘cvjeta’ u Kini: 70 % ukupne zarade dolazi iz malih gradova

Prema zadnjim istraživanjima gaming industrija doživljava ogroman rast, manji gradovi u Kini donose polovinu nacionalne zarade , piše biznis portal poslovne.com.

Čak 76 % gamera u Kini živi u gradovima koju su veličine od 3 do 5, što sačinjava 70 % zarade ukupnog gaming tržišta.

Često kada kažemo mali grad ne mislimo o velikom broju stanovnika. Međutim, za zemlju koja ima 1. 4 milijarde stanovnika, „mali“ grad može imati i populaciju preko milion stanovnika.

Gradovi u Kini su označeni po veličini, koja se bazira na populaciji i ekonomskoj veličini. Na vrhu ljestvice su popularni gradovi kao što su Peking i Shenzhen. Dok se nešto manji gradovi nalaze niže na ljestvici.

Kina se smatra najboljim tržištem kada su video igre u pitanju i smatra se da će godišnje donositi 40 milijardi dolara profita gaming industrija.

Mnogi stručnjaci tvrde da je gaming dostupan svima i u manjim gradovima on predstavlja jedini način zabave dok recimo u većim gradovima imamo raznovrsnu ponudu kada je riječ o zabavi i sporednim aktivnostima.

Naravno napredak tehnologije i poboljšani mobilni podatci koji omogućavaju bolju internet konekciju su doprinijeli kao i činjenica da su mnogi android telefoni dosta jeftinij u Kini nego negdje drugo u svijetu.

Različit stil života

Različite navike i stil života kada je riječ o malim gradovima je krucijalan. Mnogi korisnici u ovim gradovima će ostaviti reklame upaljene kako ne bi dodatno trošili novac. Također i manje troše na mikrotranzakcije koje se nalaze unutar igrica. Tako da lični trošak svode na minimum, ali ipak preko reklama daju kompanijama ogromnu zaradu.

Izgleda da je i kultura takva da se svi drže jedne stvari i konstantno koriste tu stvar. Gaming je idealan primjer, većina stanovnika igra igrice i očito je da postoje druge grane zabave ali jednostano oni ne žele da izlaze iz svoje zone konfora.

Čak je Netflix izjavio da se više boji i smatra Fortnite konkurentom nego recimo Disney+, a bitno je naglasiti da je Fortnite obična igrica, a Disney+ nudi istu uslugu kao i Netflix što ga čini tehnički direktnim konkurentom.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Adna
Adnahttps://www.tnt.ba
Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima