Gaming industrija ‘cvjeta’ u Kini: 70 % ukupne zarade dolazi iz malih gradova

Podijelite s prijateljima!

Prema zadnjim istraživanjima gaming industrija doživljava ogroman rast, manji gradovi u Kini donose polovinu nacionalne zarade , piše biznis portal poslovne.com.

Čak 76 % gamera u Kini živi u gradovima koju su veličine od 3 do 5, što sačinjava 70 % zarade ukupnog gaming tržišta.

Često kada kažemo mali grad ne mislimo o velikom broju stanovnika. Međutim, za zemlju koja ima 1. 4 milijarde stanovnika, „mali“ grad može imati i populaciju preko milion stanovnika.

Gradovi u Kini su označeni po veličini, koja se bazira na populaciji i ekonomskoj veličini. Na vrhu ljestvice su popularni gradovi kao što su Peking i Shenzhen. Dok se nešto manji gradovi nalaze niže na ljestvici.

Kina se smatra najboljim tržištem kada su video igre u pitanju i smatra se da će godišnje donositi 40 milijardi dolara profita gaming industrija.

Mnogi stručnjaci tvrde da je gaming dostupan svima i u manjim gradovima on predstavlja jedini način zabave dok recimo u većim gradovima imamo raznovrsnu ponudu kada je riječ o zabavi i sporednim aktivnostima.

Naravno napredak tehnologije i poboljšani mobilni podatci koji omogućavaju bolju internet konekciju su doprinijeli kao i činjenica da su mnogi android telefoni dosta jeftinij u Kini nego negdje drugo u svijetu.

Različit stil života

Različite navike i stil života kada je riječ o malim gradovima je krucijalan. Mnogi korisnici u ovim gradovima će ostaviti reklame upaljene kako ne bi dodatno trošili novac. Također i manje troše na mikrotranzakcije koje se nalaze unutar igrica. Tako da lični trošak svode na minimum, ali ipak preko reklama daju kompanijama ogromnu zaradu.

Izgleda da je i kultura takva da se svi drže jedne stvari i konstantno koriste tu stvar. Gaming je idealan primjer, većina stanovnika igra igrice i očito je da postoje druge grane zabave ali jednostano oni ne žele da izlaze iz svoje zone konfora.

Čak je Netflix izjavio da se više boji i smatra Fortnite konkurentom nego recimo Disney+, a bitno je naglasiti da je Fortnite obična igrica, a Disney+ nudi istu uslugu kao i Netflix što ga čini tehnički direktnim konkurentom.

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na poslovne.com unutar preuzetog članka. Hvala.

Pročitajte i ovo

Povezani članci

Možda vas zanima

Koraci kako postati odličan ‘bebisiter’

Odlučili ste se za posao čuvanja djece - babisiter. Prije nego što prihvatite odgovornost čuvanja tuđeg djeteta, poželjno je pripremiti se za...

Pokretanje online biznisa – Šta morate znati prije?

Internet je jedna od najboljih stvari koje su se firmama dogodile u posljednje vrijeme.  Osim što je izvor zabave,...

Humor u marketingu/ Da li je poželjno da se koristi u kampanji

HUMOR U MARKETINGU - Oduvijek smo uživali u humoru koji je krasio stare odlične reklame. Budi emocije i čini da brend izgleda...

Želite biti u toku sa najnovijim vijestima?

Voljeli bismo čuti vaše mišljenje! Unesite svoje podatke i ostajemo u kontaktu.