7.7 C
Sarajevo
Poslovne vijesti(FOTO/VIDEO) Apoteka B Pharm obilježila Svjetski dan borbe protiv raka

(FOTO/VIDEO) Apoteka B Pharm obilježila Svjetski dan borbe protiv raka

Svjetski dan borbe protiv raka obilježen je danas u Novom Travniku u organizaciji apoteke B Pharm. Na štandu koji je bio postavljen građani su imali priliku razgovarati o ovoj bolesti, prevenciji iste te o zdravim navikama i načinima života uz temu STANI, RAZMISLI, POJEDI JABUKU!  Također, građanima su podijeljene svilene trakice i simbolično po jedna Jabuka.

B Pharm je  novootvorena apoteka sa stručnim farmacutskim timom koji uvijek stoji na raspolaganju svojim sugrađanima, što kroz savjete što kroz popuste od čak 20% koje su sigurali za njih određenim danima. Ovo je bila prilika i za najavu druge čajanke koju organizuju a koja je zakazana za subotu.

Podsjetimo, od malignih neoplazmi u svijetu godišnje umire oko 9,6 miliona ljudi, te rak predstavlja drugi uzrok smrtnosti. Jedna od šest umrlih osoba umire od raka. Predviđanja su da će do 2030. taj broj narasti na 13,2 miliona, dok će broj oboljelih biti 21,7 miliona ljudi godišnje.

Između 30% i 50% smrti od malignih neoplazmi  moglo bi se spriječiti promjenom ponašanja i adekvatnom preventivnom zdravstvenom zaštitom.

https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/259815028877133
0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
spot_img