PoslovnePoslovne vijestiEuroExpress - jasnom strategijom, stručnim kadrom i povjerenjem korisnika UVIJEK ISPRED!

EuroExpress – jasnom strategijom, stručnim kadrom i povjerenjem korisnika UVIJEK ISPRED!

EuroExpress brza pošta je osnovana 2008. godine sa sjedištem u Banjaluci, te je jasnom strategijom, stručnim i kvalitetnim kadrom i povjerenjem korisnika razvila mrežu svojih poslovnica sa kojom obezbjeđuje 100% pokrivenosti svih mjesta i gradova u zemlji.

euroexpress - jasnom strategijom, stručnim kadrom i povjerenjem korisnika uvijek ispred!
EuroExpress

EuroExpress brza pošta je poslovanje započela sa 20 zaposlenih i deset vozila, a danas zapošljava preko 600 radnika i posjeduje vozni park sa više od 300 vozila. Uz predani i timski rad EuroExpress brza pošta napravila je veliki pomak i za kratko vrijeme mnogi korisnici su prepoznali kvalitet njenih usluga. Kako su potrebe tržišta postajale sve veće, tako se EuroExpress brza pošta širila i uspostavila mrežu od 13 Distributivnih centara.

Kako bi dodatno približila korisnicima usluge, EuroExpress brza pošta je kreirala mrežu od 12 Paket shopova, u kojima se jednostavno, efikasno i sigurno mogu upakovati i poslati pošiljke.

Nakon više od decenije uspješnog poslovanja, EuroExpress brza pošta nastavlja sa razvojem inovativnih i efikasnih procesa, uvodeći tehnološke novitete, unapređujući korisničku podršku, kao i ostale segmente poslovanja.

Misija – uvijek ispred!

euroexpress - jasnom strategijom, stručnim kadrom i povjerenjem korisnika uvijek ispred!
EuroExpress

Od početaka EuroExpress brze pošte pa do danas, vrhunski kvalitet usluge i zadovoljni klijenti su naš imperativ. Kako vrhunska usluga podrazumijeva kontinuitet u svakom segmentu poslovanja, misija nam je korisnicima dosljedno pružati uslugu najvećeg nivoa i kvaliteta, koja će svaki put pomjerati granice sa aspekta inovacija i modernizacije sredstava, procesa, brzine i uslužnosti.

Radnici su bogatstvo kompanije, a naš cilj je prepoznati i izgraditi kompetentan i motivisan menadžment i pojednostaviti sistem kroz prenos odgovornosti i ovlaštenja na niže nivoe. Koristeći mehanizme za mjerenje, izvještavanje i praćenje, postići preciznost i jasnoću. 

Kroz humanitarne akcije, podršku sportu, kulturi i ostalim društvenim događajima i aspektima, EuroExpress kontinuirano sprovodi društveno-odgovorne aktivnosti i važi za kompaniju koja je dobar komšija svakom građaninu Bosne i Hercegovine.

Vizija

EuroExpress je lider na tržištu, prepoznat kao brend broj 1 u Bosni i Hercegovini u poslovima preuzimanja i dostave pošiljaka. Korisnici nas vide kao najpoželjnijeg partnera koji im nudi kompletna rješenja u oblasti poslovanja brze pošte. Dosljednošću u pružanju usluge vrhunskog kvaliteta stvaramo zadovoljne i lojalne klijente koji, uz stručno obučene radnike, izgrađuju kompaniju sa vrhunskim poslovanjem. 

Postavljaju standarde i pomjeraju granice u okviru svoje djelatnosti, a za sve korisnike usluga su simbol sigurnosti, povjerenja i pouzdanosti.

Vrijednosti

Vrijednosti su okosnica poslovanja i interni kompas koji pomaže pri donošenju odluka u svim situacijama. Vrijednosti ne trebaju predstavljati samo slovo na papiru već ih je potrebno pretvoriti u svakodnevnu praksu, i sa njima se treba poistovijetiti svaki pojedinac u organizaciji. One su jasne i transparentne, osnova za donošenje odluka i orijentir za ponašanje svakog zaposlenog. Vrijednosti nas vode kroz konverzaciju i interakciju sa klijentima, te oblikuju naš rad i način pružanja usluge i ponašanje svakog zaposlenog u kompaniji.

Znanje – budi otvoren za unapređenje znanja i vještina.

Kvalitet – nastoj da u svim aspektima poslovanja primijeniš najbolja rješenja.

Timski rad – budi svjestan da se kompanija ne dijeli na segmente poslovanja, nego svaki pojedinac doprinosi zajedničkom cilju, a na svakom članu tima je odgovornost da da najbolje od sebe kako bi njegov tim došao do uspjeha.

Posvećenost – budi posvećen kolektivnom cilju i svakom poslovnom izazovu pristupi sa maksimalnom pažnjom, voljom i entuzijazmom

Porodične vrijednosti – svjesni da je porodica riznica trajnih moralnih vrijednosti društva i stub oslonac svakog zaposlenog, kompanija podržava ovu zajednicu različitim načinima djelovanja; kompaniju posmatraj  kao svoju drugu – EuroExpress porodicu.

Mreža poslovnica

Od samih početaka poslovanja, EuroExpress brza pošta pomoću distributivne mreže pokriva cijelu teritoriju Bosne i Hercegovine. 

Centralno skladište i sjedište kompanije smješteni su u Banjaluci, dok su ostali Distributivni centri strateški raspoređeni u Sarajevu, Mostaru, Bijeljini, Tuzli, Doboju, Zenici, Bihaću, Brčkom, Prijedoru, Bugojnu, Trebinju i Foči.

EuroExpress brza pošta ima najbrojniju flotu dostavnih vozila u Bosni i Hercegovini, zbog čega korisnicima obezbjeđujemo najkraća vremena dostave. S obzirom na to da pokrivamo teren sa najvećom flotom i najvećim brojem distributivnih centara, naši kuriri stižu do svakog mjesta najkasnije u roku od 24 sata, čime je usluga ekspresnih dostava podignuta na najviši nivo.

Pored toga, prosječna starost dostavnih vozila iznosi oko godinu dana, čime pored brojnosti flota EuroExpress brze pošte jednako važi i za najmlađu i najbolju u državi.

Distirbutivni centri

euroexpress - jasnom strategijom, stručnim kadrom i povjerenjem korisnika uvijek ispred!
EuroExpress

EuroExpress brza pošta je u svrhu strateškog pozicioniranja i usavršavanja transporta pošiljaka tokom godina poslovanja otvarala Distributivne centre širom zemlje, kako bi logistički olakšali transport pošiljaka. 

Danas su ponosni na mrežu Distributivnih centara koje imaju u Banjaluci, Sarajevu, Doboju, Bijeljini, Brčkom, Mostaru, Trebinju, Foči, Bihaću, Bugojnu, Prijedoru, Zenici i Tuzli. 

PAKET SHOPOVI

Od slanja do pakovanja, sve na jednom mjestu 

Uz već pobrojane Distributivne centre, mrežu poslovnica EuroExpress brze pošte čine i Paket shop-ovi, u kojima korisnici mogu brzo, jednostavno i pouzdano da upakuju, pošalju i preuzmu svoje pošiljke. 

Riječ je o razvojnom projektu kompanije koji je započet 2015. godine te je do danas u funkciji 12 Paket shopova smještenih u Banjaluci, Laktašima (Trn), Sarajevu, Bijeljini, Gračanici, Bugojnu, Mostaru, Tuzli, Živinicama i Zenici.

Mrežom Paket shop-ova EuroExpress brza pošta dodatno približava korisnicima cijeli paket usluga, pružajući mogućnost sklapanja ugovora o saradnji na licu mjesta, a tu su i usluge carinskog posredovanja u uvozu i izvozu robe koje se ostvaruju posredstvom kompanije EuroExpress šped.

Domaći transport

Uslugu dostave pošiljaka bilo gdje u u zemlji u roku od 24 sata, kao što su pismonosne pošiljke, vrijednosne pošiljke, kao i prenos paketa. 

Posebno se ističemo fleksibilnošću i efikasnošću u organizaciji i realizaciji direktnog transporta prilagođenog posebnim zahtjevima korisnika. Ukoliko pošiljke zbog količine ili specifičnosti gabarita nisu predviđene za transport redovnim linijama, EuroExpress brza pošta obezbjeđuje vanredne transporte, koje realizuje u najkraćim vremenskim rokovima dostave.

Međunarodni transport

Korisnicima pružaju mogućnost korišćenja usluga međunarodnog transporta. U sklopu međunarodnog tranporta korisnicima na raspolaganju stoji drumski, avio i pomorski transport. Za detaljne informacije o međunarodnim uslugama obratite se na mejl medjunarodnaprodaja@euroexpress.ba ili pozovite broj 051/244-331.

Carinsko posredovanje

EuroExpress šped nudi pravnim i fizičkim licima usluge carinskog posredovanja u uvozu i izvozu robe, kao i u svim drugim carinskim postupcima. Kancelarija EuroExpress špeda se nalazi Gradišci na carinskom terminalu. Kontakt telefoni: 051/492-297, 066/582-386, 065/987-570

U saradnji sa poslovnim partnerima pokrivaju i ostale carinske ispostave. Aerodrom Sarajevo, Halilovići, Banja Luka, Rača, Zvornik, Brod, Doboj,Tesanj, Izačić…

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima