PoslovneMediji i MarketingAnaliza efikasnosti sponzorstva u sportu

Analiza efikasnosti sponzorstva u sportu

Sponzorstvo je u osnovi poslovna investicija u promociju i podizanje vrijednosti robne marke od koje poduzeće i vlasnik sponzorskih prava očekuju opipljivu i mjerljivu korist.

Izvor: Media Marketing

Aktuelna situacija je snažno obilježila sport, pa samim tim i sportsko sponzorstvo, odnosno sportski marketing. Sportisti, savezi i klubovi uz prazne sportske arene traže nove načine za očuvanje kontakta s navijačima, sponzori traže nove načine za realizaciju sportskih aktivacija.

Sponzorstvo je u osnovi poslovna investicija u promociju i podizanje vrijednosti robne marke od koje poduzeće i vlasnik sponzorskih prava očekuju opipljivu i mjerljivu korist. U tom smislu za spozorstvo važe svi principi brižljivog ponašanja koje poduzeće očekuje od svojih poslovnih investicija.

ponedjeljak, 7. septembra u 15:00 sati, počet će prvi jesenji webinar Sportskog centra Društva za marketing Slovenije (DMS) koji će biti posvećen mjerenju efikasnosti aktivnih sportskih sponzora. Za učešće su pozvani Nebojša Čurović, iskusni stručnjak na području povezivanja medija i sporta i Tatjana Novak, direktorica Press Clippinga.

Njih dvoje već niz godina istražuju nove, inovativne načine za mjerenje efikasnosti medijskih aktivnosti. Razgovor sa Nebojšom i Tatjanom će voditi Klemen Avsenik.

Nebojša Čurović je stručnjak na području povezivanja medija i sporta. Bio je sportski producent na RTV Slovenija u periodu 1992.-2007. i vođa nekih od najvećih projekata na području sportske TV produkcije u Sloveniji.

Godine 2011 osnovao je poduzeće EIDOS d.o.o., specializirano za strateško upravljanje medijskim i sponzorskim projekatima. Eidos saradjuje sa nekim od najvećih vlasnika sponzorskih prava i sponzora na tržištu.

Tatjana Novak (Press Clipping)

Tatjana Novak svakog dana sa svojom ekipom saradnika utiče na alate i tehnike odnosa s javnostima. Osnivačica je i direktorica poduzeća Press Clipping i partnerica poduzeća u Adriatic regiji.

Zadnjih 25 godina se srčano posvećuju neprestanim tehnološkim inovacijama. Ove godine očekuju novu programsku opremu koju razvijaju zajedno sa naučnicima i stručnjacima Fakulteta za računatsvo i informatiku Univerziteta u Ljubljani.

Događaj je besplatan za članove Društva za marketing Slovenije i za predstavnike sportskih klubova i saveza. Ukoliko vas zanima sportski marketing i rado biste prisustvovali ovom webinaru, pišite na info@dmslo.si.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Adna
Adnahttps://www.tnt.ba
Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima