PoslovnePoslovne vijestiA2B Express - najveća domaća transportna kompanija

A2B Express – najveća domaća transportna kompanija

A2B Express kompanija je najveća domaća transportna kompanija koja nudi raznovrstan portfolio usluga na svim nivoima.

Svojim kapacitetima nudi klijentima najsuvremeniju i najpouzdaniju transportnu mrežu za slanje i prijem pošiljki. Vodilja Kompanije je potpuna orijentacija ka potrebama klijenata na ovom području, kako bi se isti što uspješnije takmičili na domaćem tržištu. Suradnja sa A2Bom čini poslovanje u zemlji jednostavnijim, lakšim i profitabilnijim.

Portfolio usluga pokriva sve vrste transporta uključujući pakete, vangabaritne transporte, dokumentaciju, robe hladnog lanca i opasne materije. Bitno je naglasiti da iza ove komapanije stoji preko 5 000 zadovoljnih klijenata.

O A2B Kompaniji

Sjedište kompanije i centralno skladište nalazi se u Sarajevu. Ukupno šest kancelarija sa skladištima i BiH.

 • Mostar
 • Banja Luka
 • Bihać
 • Sarajevo
 • Tuzla
 • Gradiška

MISIJA I STRATEGIJA

Biti pouzdan partner klijentima u cijeloj regiji, na kojeg se računa uvijek kad je u pitanju kvalitet i brzina usluge. Kao vodeća transportna komapnija u regiji, svjesni su činjenice koliko je bitno za klijente da se njihove isporuke uvijek odvijaju na vrijeme bez obzira na vrstu i tip tereta koji se prevozi.

Vizija je naravno ostati vodeća transportna kompanija u regionu!

Fokus je ljubaznost, visoki etički i profesionani standardi radnika

 • Rezultat
 • Sigurnost

USLUGE

A2B nudi širok asortiman usluga na svim logističkim nivoima! Na pravom mjestu, u pravo vrijeme. Vaše logističko rješenje!

 • Domaće kurirske usluge
 • Distribucija
 • Međunarodne kurirske usluge
 •  Međunarodni avio transport
 • Međunarodni drumski transport
 • Međunarodni pomorski transport
 •  Carinsko posredovanje
 • Usluge ugovorne logistike
 • Osiguranje u transportu
 • Skladištenje

A2B DOMAĆA ECONOMY USLUGA

Ukoliko želite fleksibilnije poslovanje uz kontrolu troškova za transport Vaših pošiljki, u tom slučaju možete izabrati našu A2B Economy uslugu. Ona podrazumijeva dostavu pošiljki unutar 2-3 radna dana.

a2b express - najveća domaća transportna kompanija
A2B Express

Dodatne mogućnosti:

Ako želite igrati na sigurno, kada je u pitanju Vaša naplata, predlažemo da koristite uslugu naplate pouzećem. Jednostavno je, brzo i sigurno. Maksimalan iznos prilikom slanja pošiljki sa naplatom pouzeća je 5.000,00 KM.

Digitalna financijska historija pruža potpunu transparentnost u svakoj fazi transakcije. A2B klijentima transakciju iznos naplaćen pouzećem obavlja dva puta sedmično. A2B putem E-maila šalje sve detaljne informacije o transakciji iznosa naplaćenog pouzećem kao što su: broj tovarnog lista, primatelj, poziv na broj, datum slanja pošiljke, iznos za naplatu pouzeća…

Dodatne usluge

Povrat dokumenata – Usluga povrata ovjerenih dokumenata je usluga povrata ovjerenih originalnih dokumenata od strane primatelja pošiljatelju paketa uz nadoplatu. Pošiljatelj uz paket prilaže 2 original otpremince od kojih jedna ostaje primatelju paketa, a drugu original otpremnicu nakon ovjere primatelj paketa predaje uposleniku A2B-a na ruke. Uposlenik A2B-a će istu vratiti na ruke pošiljatelju.

Ukoliko želite koristiti dodatnu uslugu povrata ovjerenih dokumenata potrebno je koristiti naše besplatne softversko rješenje A2B ASD Client.

Dodatno osiguranje – Sve A2B pošiljke su automatski osigurane do iznosa od 50,00 KM. Kao ugovorna stranka, ako zahtijevate, možete zatražiti više osiguranje do maksimalnog iznosa od 5.000,00 KM.

Dostava subotom – Dostava subotom dostupna ja za veliki broj gradova u Bosni i Hercegovini uz doplatu od 50% na redovnu cijenu transporta naših usluga (uz prethodni dogovor).

Povrat novca u gotovini – A2B nudi povrat novca naplaćenog pouzećem u roku 24-48h od dostave pošiljke. Ukoliko želite koristiti uslugu povrata naplate pouzeća u gotovini, potrebno je koristiti naše besplatno softversko rješenje A2B ASD Client. Za dodatne informacije nazovite nas na +387 33 773 250  ili pošaljite upit na info@a2b.ba

A2B DOMAĆA EXPRESS USLUGA – PRECIZNO I BRZO

Prednosti:

 • Uključeno osiguranje u iznosu od 50 KM
 • Dva  pokušaja dostave
 • On-line praćenje paketa: uvid u put paketa i potvrda o prijemu.
a2b express - najveća domaća transportna kompanija
A2B Express

 DOSTAVA POŠILJKI ISTI DAN

Predstavljamo Vam novu uslugu A2B Express-a: Dostava pošiljki isti dan!

a2b express - najveća domaća transportna kompanija
A2B Express

A2B Express je prva kompanija na BiH tržištu kao i u Evropi koja nudi ovu vrstu usluge. Dostava pošiljki istog dana se trenutno odnosi na grad Sarajevo, ali u skorijoj budućnosti ovu uslugu proširujemo i u ostale BiH gradove (Banja Luka, Tuzla, Mostar i Bihać). Pošiljke ne dostavljamo isti dan za mjesta koja se nalaze van gradskog jezgra kao što je Pazarić, Tračin, Hadžici, Ilijaš itd.

A2B Express uslugu mogu koristiti sve osobe (fizička ili pravna lica). Pošiljke koje su pokupljene do 11:00 sati će biti dostavljene primaocu isti dan. Maksimalna dozvoljena težina pošiljke za ovu vrstu usluge iznosi do 20 kg i maksimalne dimenzi­je paketa su 50x50x50cm.

Klijentima nudimo opciju da biraju vrijeme dostave:

Dostava pošiljke do 16:00h, cijena: 15,00 KM + PDV

Dostava pošiljke do 19:00h, cijena: 10,00 KM + PDV

A2B Express misli na svoje klijente i iz tog razloga kreirali smo ovu uslugu kako bi olakšali klijentima svakodnevno poslovanje i omogućili uštedu vremena.

Za sve dodatne informacije, pozovite nas na broj 1300.

A2B MEĐUNARODNI DRUMSKI TRANSPORT

Zbirni kamionski transport u izvozu i uvozu

Naša rješenja bazirana su na sistemskom sakupljanju robe širom Evrope, koje se prevoze do sabirnih skladišta, gdje se vrši konsolidacija i redovna otprema prema zemljama primalaca. Zahvaljujući dnevnim polascima, kratkom vremenu isporuke uključujući i isporuke noću, obezbjeđujemo brzu i ekonomičnu distribuciju. Uz to, možete koristiti i sve ostale naše logističke usluge, uključujući: konsignaciju, paletiranje, obilježavanje i obavljanje svih carinskih formalnosti.

Transport na bazi zakupa cijelog tovarnog prostora (FTL)

Nudimo Vam uslugu transporta na bazi zakupa cijelog tovarnog prostora vozila (tzv. pun kamionski utovar) uz dosljedno poštovanje svih Vaših specifičnih zahtjeva kao i uobičajenih važećih pravila drumskog transporta. Obezbijedićemo potpuni nadzor, dati Vam jasne informacije tokom cijelog transportnog procesa i obaviti utovar na vrijeme.

a2b express - najveća domaća transportna kompanija
A2B Express

A2B MEĐUNARODNI POMORSKI TRANSPORT

F-C-L Usluga punog kontejnerskog transporta – Ova opcija Vam nudi uslugu transporta punih kontejnera širom svijeta po principu ,,od vrata do vrata”, bez obzira na to da li je potreban transport standardnim kontejnerima ili kontejnerima koji zahtijevaju upotrebu posebne opreme.

 L-C-L Pomorski transport zbirnih pošiljki – Pomorski transport zbirnih pošiljki nudi savršeno rješenje za Vašu konsolidovanu robu uz sve prednosti punog kontejnerskog prevoza, čak i ako je Vaša pošiljka samo nekoliko kutija ili paleta. Trudimo se da rizik od pretovara pošiljki svedemo na minimum i da transport najčešće bude direktan.

Frigo transport – Usluga frigo transporta podrazumijeva da transportujemo Vašu robu sklonu kvarenju, kao i robu osjetljivu na promjene temperature u specijalnim kontejnerima sa kontrolisanom temperaturom, u rasponu od -30°C do +30°C. Garantujemo stalan i neprekidan, od vrata do vrata, lanac frigo transporta.

a2b express - najveća domaća transportna kompanija
A2B Express

A2B MEĐUNARODNI AVIONSKI TRANSPORT

Kao najbrži vid transporta, avio transport je neizostavan u paleti naših usluga. Sa našim specijalističkim poznavanjem avio transporta, nudimo jednu od najboljih usluga uz najpovljnije cijene prijevoza. Fleksibilnost u tranzitnom vremenu Vam omogućava da sami birate tranzitna vremena i cjenovne kategorije usluge, pa se može reći da ovu uslugu krojite sami za sebe.

a2b express - najveća domaća transportna kompanija
A2B Express

A2B CARINSKO ZASTUPANJE

Bez obzira da li uvozite ili izvozite mi ćemo Vam pružiti uslugu carinjenja koja će zadovoljiti sve Vaše zahtjeve i ispuniti sva Vaša očekivanja. Povjerite našem stručnom timu obavljanje složenih carinskih procedura kod uvoza i izvoza Vaših pošiljki.

a2b express - najveća domaća transportna kompanija
A2B Express

Pogodnosti za Vas su:

Ušteda vremena kroz prioritetno tretiranje Vaše pošiljke pri carinjenju

Ušteda novca kroz najpovoljnije cijene ovih usluga u BiH

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima